Primăria Frătești se numără printre cele trei comune care au obținut finanțare pentru derularea ”Programului Rabla”!

0
86

Dorind să aflăm cum s-a pregătit Primăria Frătești pentru prima zi de școală am luat legătura cu primarul Gabriel Pană, care ne-a spus că toți elevii din comuna gestionată de el, care frecventează cursurile Școlii din Frătești, de la clasele primare și până la cei de clasa a VIII-a, au găsit pe bănci, în prima zi de școală, un pachet complet din partea Primăriei  și a Consiliului județean Giurgiu, constând în  ghiozdane și rechizite școlare, de bază.

După cum știm, începutul unui nou an școlar reprezintă pentru părinți fie o perioadă cu mari cheltuieli, fie o perioadă de griji, pentru că nu pot asigura strictul necesar de care copilul lor are nevoie pentru școală, în special familiile cu situații financiare precare. Responsabilii din Primărie, în parteneriat cu C.J.Giurgiu,au decis să ofere unitar aceste pachete – ne spunea primarul Gabriel Pană. 
Întrebat despre  activitatea  desfășurată în această perioadă primarul Pană a dorit să reamintească faptul că Primăria comunei Frătești se numără printre cele 500 de unități-administrativ teritoriale care au primit aprobare de la Administația Fondului de Mediu (AFM), pentru derularea programului de casare a autovehiculelor uzate, „Rabla local”.
El ne mai spunea că AFM a aprobat pentru comuna Frătești o finanțare în valoare de 120.000 lei, echivalentul a 50 de autoturisme uzate, care îndeplinesc condițiile de casare.
Sunt doar trei comune ce au primit finanțare în județul Giurgiu printre care și noi. Până acum deja s-au înscris 30 de persoane,…Prin acest program se vor putea casa mașini mai vechi de 15 ani, fără obligația de a cumpăra una nouă, primindu-se pentru casare suma de 3.000 lei. Această sumă este compusă din finanțarea AFM de 2.400 lei și finanțarea de 600 lei susținută de la bugetul local – preciza primarul Gabriel Pană, fericit că unii  dintre concetățenii săi se vor bucura foarte curând de o mașină nouă.
Solicitat să ne vorbească despre proiectele ce ar urma să se realizeze în localitate, primarul Pană ne spunea: Vom avea rețea de distribuție a gazelor la Frătești! Printre cele 21 de proiecte din județul Giurgiu, care vor beneficia de finanțare pentru construcția sau extinderea unor rețele de gaze naturale, se află și proiectul comunei noastre!

Valoarea însumată a proiectelor este de 191,5 milioane de lei. Ministrul Dezvoltării, Adrian Ioan Veștea, și ministrul Energiei, Sebastian Burduja, au semnat deja ordinul pentru finanțarea acestor proiecte prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” . 

Referindu-se strict  la lucrările din această perioadă, Gabriel Pană, primarul localității Frătești ne spunea că la acest moment se toarnă stratul de asfalt pentru realizarea pistelor de biciclete, pe o lungime de 6 kilometri…

(Jurnal)