Noua stagiune a Teatrului ”Tudor Vianu” începe cu o PREMIERĂ: ”Ziua în care am înțeles!”

0
75

Teatrul ”Tudor Vianu” din Giurgiu, își începe stagiunea în această toamnă cu PREMIERA spectacolului „Ziua în care am înțeles”, regizată de Ioan Crețescu. 

Premiera va avea loc luni18 septembrie, la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului.

Spectacolul, pus în scenă sub îndrumarea regizorului Ioan Crețescu, explorează poveștile unui grup de adolescenți cu personalități complet diferite.

Prin împărtășirea experiențelor personale, cinci tineri ajung să înțeleagă mai profund atât propria lor identitate, cât și pe ceilalți, descoperind că, în ciuda aparențelor, se simt la fel de izolați și de neînțeleși.

Cred că e un spectacol care surprinde aspecte din relația elevi-părinți – profesori, un spectacol în care se vor regăsi. Dar el (spectacolul) nu-și propune să găsească rezolvări, e un spectacol care pune întrebări ” – declară Ioan Crețescu despre acest spectacol.

La rândul ei, Ana Sivu Daponte, managerul teatrului giurgiuvean declară: Aud foarte des în jurul meu COPIII DIN ZIUA DE AZI NU MAI ÎNȚELEG DIFERENȚA DINTRE BINE ȘI RĂU, NU MAI  RESPECTĂ PE NIMENI ȘI NIMIC’. Dar, oare, așa să fie? Ei sunt înțeleși? Sunt respectați? Se vorbește suficient cu ei încât să poată trece frumos și elegant acum, în secolul vitezei și al informației, prin cea mai grea perioadă – aceea a adolescenței? Cred că acest spectacol vine ca un semnal de alarmă pentru cei care doresc să înțeleagă, pune pe tapet subiecte tabu care ating deopotrivă copiii și părinții, profesorii și elevii.

Scenografia spectacolului este realizată de Ana-Maria Udeanu, care în acest fel oferă publicului o experiență vizuală surprinzătoare, aducând o perspectivă proaspătă și inovatoare asupra designului de scenă.

Prima interactiune în Giurgiu și o primă interacțiune cu Teatrul ”Tudor Vianu”… Cum s-ar spune “ Omul sfințește locul!”, de la actori talentați până la personalul Teatrului, dornic să ajute în orice condiții, spre reușita oricărui proiect.

O piesa de teatru cu adolescenți, pentru adolescenți, și nu numai. Un decor minimal, dar totuși puternic emoțional, ce pune în evidență trăirile, sentimentele, și întrebările existențiale prin care trece fiecare licean, decorul având o patină mai mult decât specială, care pe parcurs dezvăluie mici surprize ce întăresc mesajul spectacolului.

Cu alte cuvinte…vă invităm la teatru!  – mai spunea  Ana-Maria Udeanu, în legătură cu modul de realizare a scenografiei și totodată despre temaprincipală a spectacolului ce vine întrr-un moment extrem de potrivit, în contextul  începerii noului an școlar.

În ceea ce privește coregrafia, aceasta poartă semnătura talentatei Victoria Bucun, aflată deja la a treia colaborare cu teatrul giurgiuvean, după spectacolele „Dansând la Lughnasa” și „Hăul Sfinților – Despre oameni și elfi.”

Și de această dată, Victoria Bucun reușește să impresioneze prin expresivitate și prin abilitatea sa de a transmite emoții prin mișcare.

                              * * * * *

„Ziua în care am înțeles” 

Regia: Ioan Crețescu

Scenografie: Ana-Maria Udeanu

Coregrafie: Victoria Bucun

Compoziție muzicală: Șerban Chițu

Distribuția: Sorin Dinculescu, Anca Pascu, Evelyn Marcu, Ștefan Liță, Vlad Bînzoiu, Vlad Ciubotaru, Georgiana Vrațiu, Robert Poiana, Delia Hriscu-Badea.