Primăria Frătești oferă asistență pentru autorecenzare, cetățenilor comunei

0
267

Chestionarul pentru auto-recenzare a fost realizat astfel încât omului să-i fie cât mai ușor să răspundă, în condițiile în care nu beneficiază de o instruire specială, precum cea de care dispun recenzorii. Totuși reprezentanții Primăria Frătești s-au gândit că ajutorul pe care îl vor acorda în cadrul acestui recensământ al populației este mai mult decât binevenit în unele cazuri.

Toate proiectele, indiferent de domeniu, parcurg un ciclu de viaţă similar, trecând prin mai multe etape, în cadrul cărora se desfăşoară mai multe procese.

Una dintre aceste etape, este legată de numărul de locuitori din fiecare comună, de aceea Recensământul populației este foarte important ”, scria pe pagina oficială a Primăriei din Frătești.

Dacă aveți nevoie de asistență pentru autorecenzare puteți apela, în funcție de localitate de domiciliu, la una dintre persoanele de mai jos:

REMUȘ: Bălan Georgiana- 0770510996

FRĂTEȘTI: Șerban Ana Maria- 0762540899

CETATEA și BĂLĂNOAIA: Ion Cosmin- 0722261761

În anumite situații în care populația nu înțelege corect întrebările, aceasta se confruntă cu o mare provocare în a răspunde corect, afectând astfel acuratețea rezultatelor recensământului, astfel că persoanele care întâmpină astfel de probleme au nevoie de ajutor din partea recenzorilor.

Oficialii INS spun că mizează că auto-recenzarea să fie realizată de cel puțin o treime dintre români, de restul de două treimi urmând să se ocupe recenzorii.

Rata ridicată de analfabetism funcțional dintr-o țară are un impact negativ asupra recensământului, indiferent de țara în care acesta are loc, arată studii unele studii efectuate.

(Jurnal)