Localitatea Frătești  este una dintre localitățile limitrofe Municipiului Giurgiu, în care deseori conducătorii auto apasă mai mult decât le este permis pe pedala dee accelerație , punând în pericol pietonii  aflați în trafic, dar mai ales pentru copii.

Iată de ce Primăria localității a montat la intersecția Drumului Comunal 115 cu Drumul Comunal  116, dar și pe raza localității Cetatea, în zona grădiniței, limitatoare de viteză.

După cum ne declara primarul comunei, Gabriel PANĂ,  conducerea primăriei a luat decizia să facă această investiție pe de-o parte pentru că în aceste zone au fost tot timpul incidente rutiere și pe de altă parte  din dorința de a le  preîntâmpina .

 Acolo unde va mai fi nevoie, și acolo unde vom avea sesizări de la cetățeni, vom continua să montăm astfel de limitatoare – ne mai spunea reprezentantul primăriei, Nicolae Copăceanu.

Așteptăm în continuare câteva proiecte mari. pentru Proiectul cu AFIR, de care am mai vorbit într-o ediție anterioară a ziarului, vă vom oferi mai multe amănunte atunci când va fi demarat – ne-a mai precizat Nicolae Copăceanu.

Privind rezultatele copiilor din localitate  la Evaluarea Națională, acesta ne spunea că se situează într-o poziție medie , câțiva dintre elevi fiind recompensați de Primăria Frătești, cu burse de merit.

(Jurnal)