Primăria Daia: „Programul de casare a autovehiculelor uzate, amânat pentru prima parte a anului 2023”

0
207

Primăria comunei Daia anunță cetățenii care doreau să-și casaze autovehiculelor uzate că data de începere a acestui program național a fost amânată. Aceasta era a doua amânare a lansării Programului care urmează să permită scoaterea din uz a maşinilor mai vechi de 15 ani şi care trebuia să înceapă inițial în luna septembrie.

Potrivit Administrației Fondului pentru Mediu, ghidul programului privind casarea autovehiculelor uzate va suferi modificări, urmând ca sesiunea de lansare să aibă loc în prima parte a anului 2023.

,,Administrația Fondului pentru Mediu intenționează să simplifice procedurile de accesare a proiectelor finanțate din Fondul pentru mediu prin descentralizarea unor programe, cu ajutorul primăriilor care se vor implica direct în analiza și implementarea proiectelor, așa cum este cazul Programului de casare a autovehiculelor uzate.

În acest context, ghidul Programului privind casarea autovehiculelor uzate va suferi modificări, urmând ca sesiunea de lansare să aibă loc în prima parte a anului 2023.

Perioada și modalitatea de depunere a cererilor de finanțare, însoțite de documentația aferentă, se vor stabili prin dispoziția președintelui AFM.“, a publicat recent pe pagina sa de Facebook, primăria comunei Daia.

În data de 11 octombrie, Administrația Fondului pentru Mediu anunța amânarea lansării Programului privind casarea autovehiculelor uzate pentru perioada 11 noiembrie 2022, ora 10:00 – 30 decembrie 2022, ora 14:00.

Prin intermediul acestui program, cetăţenii îşi vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei.

Suma alocată sesiunii de finanţare este de 50 de milioane de lei.

(Jurnal)