AcasăActualitatePrimăria comunei Vedea: Precizări referitoare la obligativitatea declarării foselor septice

Primăria comunei Vedea: Precizări referitoare la obligativitatea declarării foselor septice

Primăria comunei Vedea vă aduce la cunoștință faptul că prin apariția H.G. nr. 714/2022 s-a stabilit obligativitatea ca autoritățile publice locale să înființeze și să întrețină un registru de evidență a sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate dintr-o unitate administrativ- teritorială.

Persoanele fizice și juridice au obligația de a declara la primărie sistemele individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate. Drept urmare, atât persoanele fizice cât și persoanele juridice care au pe proprietăți astfel de sisteme individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate (bazine de colectare, cum sunt fosele septice, toaletele cu bazine etc.), trebuie să depună, la Primăria comunei Vedea, o cerere/declarație până cel târziu la data de 30 octombrie 2022, ne declara primarul comunei, Marian Țaga.

Declarația o veți găsi la sediul Primăriei Vedea sau o puteți descărca de mai jos:

Facem precizarea că legislația prevede amenzi între 5.000 lei și 10.000 lei în cazul în care nu se va depune această declarație.

PRECIZĂRI DIN HOTĂRÂREA nr. 714 din 26 mai 2022 privind aprobarea Criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate

  • Construcția sistemelor individuale adecvate trebuie să se realizeze astfel încât să se prevină poluarea mediului și să se asigure protejarea sănătății umane. Aceste sisteme pot include instalații prefabricate standardizate și/sau construcții. lnstalațiile standardizate de tip bazine vidanjabile etanșe pentru stocarea apelor uzate/epurarea apelor uzate trebuie să respecte standardele specifice în vigoare, respectiv SR EN 12566 1:2016 și SR EN 12566-4:2016/SR EN 12566-3:2016, SR EN 12566-6:2016 și SR EN 12566-7:2016.

  • (3)Bazinele vidanjabile etanșe sau sistemele de epurare a apelor uzate vor putea fi instalate doar cu respectarea indicațiilor tehnice de montare șl utilizare stabilite de producătorul/furnizorul instalației.

  • Pentru sistemele individuale adecvate de colectare a apelor uzate se va încheia un contract cu o firmă de vidanjare în vederea transportului apelor uzate la o stație de epurare

  • Pentru toate sistemele individuale adecvate este obligatorie eliminarea nămolului de epurare din instalație, printr-o firmă acreditată de vidanjare.

Tot Marian Țaga ne mai preciza că obligația depunerii cererilor la primărie se aplică „atât sistemelor existente în gospodării cât și în cazul celor care urmează să fie construite”.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer senin
11.7 ° C
11.7 °
11.7 °
74 %
2.7kmh
1 %
mar
25 °
mie
25 °
joi
21 °
vin
26 °
sâm
25 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!