Primăria comunei Oinacu, gazda unei importante ședințe de lucru cu cei de la ENEL

0
526

Joi, 21 ianuarie, la sediul Primăriei comunei Oinacu, în prezența deputatului PNL, Alexandru Andrei, dar și a reprezentanților Enel Energie Muntenia (inginer șef Gheorghe Costin), Enel Giurgiu (șef centru Mircea Ciortan) precum și ai societății de televiziune prin cablu și internet NextGen Giurgiu reprezentată de directorul regional Victor Rădan, a avut loc ședința de lucru organizată de primarul comunei, Fabian Țîrcă.

„Am avut o întâlnire în cadrul căreia am discutat în principal despre modernizarea rețelei de alimentare cu energie electrică, astfel încât să reducem până aproape de zero disfuncționalitățile din cele trei sate: Oinacu, Braniștea și Comasca.

Această întâlnire vine ca urmare a faptului că alimentarea cu energie electrică și, implicit, în funcționarea serviciilor de televiziune prin cablu și de internet au fost tot mai dese, fapt ce a determinat un real disconfort locuitorilor comunei noastre. Toate aceste probleme legate de alimentare au fost ca urmare a faptului că rețeaua de alimentare din comună este una extrem de învechită, având multe zeci de ani.

Reprezentanții  Enel m-au asigurat că s-a depus un proiect pe fonduri europene, prin care cablurile vechi, ce au peste 30 de ani, să fie înlocuite cu alte cabluri noi, mult mai performante. De asemenea, se are în vedere inclusiv modernizarea și înlocuirea unor stâlpi de susținere a cablurilor.

De asemenea, am discutat cu cei de la firmele prezente la discuții, despre posibilitatea toaletării arborilor din comună, pentru a nu mai avea probleme ce mi-au fost semnalate, încă de la preluarea mandatului, de către cetățenii din comună”, scria, pe contul său de facebook, la scurt timp de la terminarea ședinței, primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă.

(Jurnal)