Primăria comunei Frătești este în plină campanie de depunere a documentațiilor proiectelor ce urmează a fi demarate în acest an

0
556

Odată cu zilele primăvăratice manifestate în ultima perioadă, am luat legătura cu o serie de primari de comune, dorind să aflăm care este stadiul proiectelor începute și în ce constau cele ce urmează a fi implementate în acest an. Unul dintre cei cu care am stat de vorbă a fost primarul comunei Frătești, Gabriel Pană.

 FOTO: Primaria Frătești

Lucrăm la documentația unor proiecte. Unul ar fi cel de realizare a unor piste de biciclete, apoi a unei stații de încărcare  a autoturismelor electrice, chiar în localitatea Frătești, pe strada principală.

Urmează să scoatem la licitație realizarea sistemului de iluminat public al comunei… Acum se lucrează la documentație.

La finele anului trecut am obținut o finanțare în valoare de aproape 3 milioane de lei pentru Școala Gimnazială Nr 1 din Frătești – preciza primarul comunei.  

Un lucru îmbucurător este faptul că am obținut și fonduri pentru eficientizarea energetică a școlii. La acest moment sunt semnate contractele. La finalul acestei investiții, școala noastră va deveni una dintre cele mai frumoase din județ! – menționa primul edil al localității, Gabriel Pană.

Foto: Primarul comunei Frătești – Gabriel PANĂ 

Se pregătește totodată documentația pentru lucrările de licitație privind asfaltarea unei părți importante din satul Remuș.

Am avut  mai multe discuții cu câteva firme,  privind amplasarea unor panouri fotovoltaice care ar putea diminua cu o sumă importantă consumul de energie electrică a  administrației noastre. Am dori totodată să depunem proiectul de extindere a sistemului de canalizare, asta pentru că la acest moment canalizarea nu există decât în satul Remuș și în localitatea Frătești, urmând să o realizăm și în satele Cetatea și Bălănoaia. Sunt câteva firme de consultanță cu care am avut câteva discuții, în acest sens.

În privința incidenței virozelor în această perioadă critică la acest capitol, al gripelor sezoniere, în special la copii, primarul Gabriel Pană ne spunea că în Frătești nu au fost probleme majore.

Cele câteva cazuri s-au manifestat izolat, fiind monitorizate în timp optim de către medicii de familie… Legat de problema sănătății aș dori să precizez că am reușit să renovăm dispensarul de la Frătești, unde medicii își desfășoară acum activitatea, fără probleme. El a fost reparat anul trecut, atât la interior cât și la exterior, iar la acest moment arată foarte bine. Nu știu câte asemenea unități medicale există în Giurgiu,  care să arate atât de bine… mai spunea primarul Pană.  

Întrebat care mai este numărul locuitorilor comunei, conform datelor ultimului recensământ, acesta ne spunea că el se cifrează la 5000 de cetățeni.

Evident că am dori să nu scădem sub această cifră care ne permite să accesăm niște proiecte, numărul de locuitori fiind un criteriu de bază în solicitarea fondurilor.

În cadrul proiectului de înregistrare sistematică a imobilelor în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară pentru imobilele din comuna Frătești, edilul ne spunea că, începând cu data de 13 februarie a demarat   verificarea documentelor tehnice.

 Așa cum ni s-a precizat, cererile de rectificare a documentelor tehnice ale cadastrului se formulează în termen de 60 de zile de la data afișării (13 februarie) și sunt însoțite de documente doveditoare.

(Jurnal)