Primăria comunei Daia restituie banii cetățenilor amendați pentru necompletarea formularului digital PLF la intrarea în țară

0
123

Primăria comunei Daia vine cu o precizare importantă pentru toți cetățenii comunei care au fost sancţionaţi contravenţional pentru că nu au completat formularul digital de intrare în România şi care au achitat amenda.

Aceștia au la dispoziție 90 de zile începând de miercuri, 17 august, pentru a depune la Compartimentul Financiar-contabil Impozite și Taxe Locale primăriei Daia, o cerere de restituire a sumei plătite.

”Cetăţenii sancţionaţi contravenţional care au achitat amenda trebuie să depună o cerere la direcţia de taxe şi impozite din cadrul primăriei de domiciliu, în vederea restituirii sumelor achitate, în termen de 90 de zile de astăzi. În vederea procesării rapide a cererilor, acestea trebuie însoţite de procesul verbal de constatare a contravenţiei şi documentul de plată”, precizează Ministerul Dezvoltării.

Astfel, toate aceste persoane care au achitat amenzi contravenționale în temeiul art. 4 alin. (1) din O.U.G nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, cu modificările și completările ulterioare, abrogată prin O.U.G nr. 22/2022, pot solicita la sediul Primăriei comunei Daia, la compartimentul Financiar-contabil Impozite și Taxe Locale, restituirea sumelor achitate, conform Legii nr.257/21.07.2022.

Precizăm faptul că restituirea se face în baza unei cereri scrise însoțită de:

  • copie carte de identitate

  • copie proces verbal contravenție

  • copie dovadă plată”, precizează primarul Florin Adrian Șerban.

Așadar, timp de 90 de zile, adică până la data de 15 noiembrie 2022 inclusiv, vă puteți adresa organele fiscale locale, pentru restituirea sumelor de bani achitate reprezentând amenzi contravenţionale pentru necompletarea formularului digital de intrare în România.

(Jurnal)