Angajații Primăriei din Călugăreni au început o amplă campanie de curățenie stradală constând în cosirea și ierbicidarea buruienilor din satul Brăniștari. 

Viceprimarul comunei Daniel Epure mulțumea tuturor cetățenilor celor care au participat la această acțiune, dar mai ales celor care își „îngrijesc porțiunea din fața porții”.

Facem precizarea că s-au efectuat operațiuni de cosire și ierbicidare cu soluții omologate, începând din DN 5, câte 5,5 km pe o parte și cealaltă a drumului național.

Primăria mai precizează faptul că atât florile, pomii, dar și gazonul pus vor fi protejate de soluțiile cu care se realizează ierbicidarea.

Cum comuna Călugăreni are în administrare peste 10 km de drumuri naționale, peste 50 de km de drumuri județene și 7 cimitire, precum și numeroase spații aflate în domeniul public, dar dispune de doar 7-8 angajații pentru întreținerea acestora, lucrurile făcute se văd mai greu.

Intenția primarului Dumitru Iordache este ca „cetățenii să-și întrețină măcar ceea ce Primăria a realizat în aceste zile prin cosire și ierbicidare și, de ce nu, să fie un imbold și pentru alții de a-și face curat în fața porții”.

Aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare.

(Ana Magheru)