Primăria caută o soluție legală  pentru a le oferi elevilor gratuitate la transportul în comun!

0
188

Microbuz Liber TransEdilul-șef al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a anunțat cu prilejul conferinței de presă de miercuri, 19 octombrie, că municipalitatea caută o soluție legală  pentru ca și elevii giurgiuveni să beneficieze de gratuitate 100%  la transportul în comun.

Compartimentul de specialitate din cadrul Primăriei a căutat și caută în continuare să găsească o ”virgulă” într-o lege existentă, care să permită administrațiilor locale să suporte diferența. Legea spune că se suportă 50%. Punct! Încercăm să găsim, așadar, o formă legală astfel încât operatorul de transport să suporte jumătate și noi să plătim cealaltă jumătate din costul cardurilor respective. Condiția pentru elevi ar fi ca frecvența la cursuri să fie de minimum 80%, pentru că așa ni se pare normal și , în acest fel, să diminuăm și absenteismul școlar, a declarat primarul Barbu.

Totodată,  primarul Barbu a menționat că municipalitatea dispune de sursele de finațare necesare pentru a acoperi aceste costuri și că impactul bugetar în cazul în care s-ar aplica această gratuitate totală ar fi de aproape 2 miliarde de lei. Precizăm că în prezent transportatorul local,  de pasageri, ”Liber Trans”  asigură carduri de transport gratuit –  în urma unei Hotărâri a Consiliului Local  Giurgiu –  unui număr de 12.000 cetățeni  ( pensionari, persoane cu dizabilități,  văduve de război etc).

 

(Teodora Nicolau)