Prima zi de școală în comuna Oinacu, văzută și comentată de primarul Fabian ȚÎRCĂ

0
607

Primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, a participat luni, 13 septembrie la deschiderea anului școlar din comuna Oinacu. Așa cum ne mărturisea, preț de câteva zeci de minute, cât a durat întregul ceremonial, primarul a rememorat la rândul său, începuturile de an școlar, din perioada copilăriei sale, lăsându-se copleșit de emoții alături de cei care în această zi au pășit pentru prima oară pragul unei școli.

În urma acestui recurs la memorie, primarul Fabian Țîrcă a declarat, în cadrul unei postări on line:

”Am participat cu emoție la deschiderea anului școlar la Școala nr. 1 Oinacu, și mă gândesc cât de repede trece timpul, mai ales că acum câțiva ani eram și eu în locul lor. M-a bucurat faptul că am fost alături de cei care reprezintă viitorul comunității noastre, copiii și elevii din Oinacu.

Începutul anului școlar este un moment de sărbătoare pentru toată lumea, și prima zi de școală înseamnă și prima surpriză pentru elevi: ghiozdane pentru toți cei 215 de elevi ai Școlii, precum și aprobarea de burse de merit pentru aproximativ 80 de copii din ciclul gimnazial. Nu ne vom opri aici, avem pregătite și alte surprize.

De la preluarea funcției de primar, cel mai important punct din lista mea este educația. Voi, elevii, sunteți prioritari, și voi face tot ce depinde de mine pentru ca voi să aveți parte de condiții civilizate de studiu, și cu această ocazie o asigur și pe doamna director Mădălina Oprișan de sprijin și de colaborare și pe viitor.

De asemenea, în parteneriatul nostru îmi doresc să îi atrag și pe părinți, pentru că cele trei celule (autoritatea publică locală, școala și familia) sunt cele care pun bazele unor viitori oameni ai comunei, cetățeni de nădejde.

Tuturor elevilor din comuna Oinacu le doresc acum, la început de an școlar, multă sănătate, putere de a învăța, și numai note bune! Iar cadrelor didactice le doresc putere și inspirație în a-i învăța pe cei mici, pentru a-i pregăti pentru viață!”

Ca de fiecare dată când vine vorba de copii, primarul Fabian Țîrcă nu a ezitat să le  facă  și de data aceasta, daruri copiilor, oferindu-le tuturor câte un ghiozdan.

(Jurnal)