Sub sloganul „Biblioteca ne uneşte”, în an centenar, Biblioteca Judeţeană „I.A. Bassarabescu” din Giurgiu organizează prima ediţie a Târgului de Carte cu tematică enciclopedică, în perioada 13 – 14 septembrie, la sediul său din strada Ştefan cel Mare (sala de lectură).

După cum preciza, pentru „Jurnal giurgiuvean”, directorul Bibliotecii, Daniela Bardan, au fost transmise invitaţii pentru 40 de edituri de enciclopedii, dar, pentru faptul că în aceeaşi perioadă mai sunt două târguri de carte de amploare (Gaudeamus, în Bucureşti, şi Târgul de Carte de la Tulcea), patru asemenea edituri au răspuns pozitiv invitaţiei.

„Alături de aceste patru edituri de carte enciclopedică, avem pregătite o serie de surprize pentru cei care ne vor trece pragul în cele două zile. Iniţiativa aceasta a venit ca urmare a unuia dintre punctele principale ale programului meu de management, legat de apropierea publicului larg de cartea tipărită, de care, din păcate, mulţi au uitat, în ultimii ani”, ne spunea Daniela Bardan.

La evenimentul găzduit de Biblioteca Judeţeană vor veni, în afară de giurgiuvenii iubitori de carte, elevi ai şcolilor şi liceelor din municipiu, precum şi elevi ai şcolilor din comunele Vedea, Slobozia, Schitu şi Oinacu.

(Jurnal)