Prim vicepreședintele PNL, Dan MOTREANU, îi ia apărarea lui Rareș Bogdan și îl acuză pe ministrul de Externe, Bogdan Aurescu!

0
554

 Liderii PNL reacționează la scandalul Rareș Bogdan-Bogdan Aurescu. Printre aceștia se află și prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu. 

Reacția sa vine după ce Bogdan Aurescu a ripostat, luni, într-o declarație fără precedent pentru un diplomat extrem de reținut în afirmații politice, spunând că a fi atacat de Rareș Bogdan este ca și cum ar fi atacat de Sputnik, conform Digi 24.

Tot conflictul a pornit de la o postare a lui Rareș Bogda, pe Facebook,  în care acesta se referă la fermierii români și la „scrisoarea prin care România şi alte 5 state (Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia) cer compensaţii pentru pierderile suferite de fermieri în urma războiului din Ucraina.”

Rareș Bogdan  și-a  încheiat  postarea notând…  „Precizare: ajutorul dat Ucrainei trebuie să continue fără echivoc, pe toate planurile! La această oră, ucrainenii lupta să-şi recupereze ţara, dar şi pentru a apăra UE! Nu vă lăsaţi manipulaţi de agenţii dezinformării putiniste!”. Declarație  ce a fost luată ca o trimitere la replica ministrului de Externe Bogdan Aurescu.

Prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, după ce  a declarat că  se aștepta de la ministrul de externe „să nu exprime o poziție publică care să afecteze PNL”, a mai adăugat:

  „Cu siguranță există și nemulțumiri cu privire la activitatea și performanța miniștrilor PNL. Dar nici nu trebuie să uităm că este o perioadă foarte grea, dată de un context intern și international dificil în care ei își exercită atribuțiile, prerogativele si de aceea trebuie să apreciem și efortul pe care îl depun miniștrii. Rares Bogdan este primvice al partidului, ales cu un număr mare de voturi, este un coleg cu o contribuție importantă la scorul electoral obtinut de partid în ultimele bătălii electorale, iar intern coordonează strategia de comunicare a partidului. Și doar din aceste 2 ultime considerente are toate motivele să facă evaluări și propuneri. Sigur, acestea ar trebui să fie făcute în BPN-ul partidului, mai ales că în curând vor fi facute evaluări, probabil nu doar la nivelul miniștrilor ci și a secretarilor de stat, pentru că se apropie rotativa. Deocamdată, nu se știe cine va rămâne ministru și nici nu știu cine va merge ministru. Președintele partidului, care este și premier, are cu siguranță o evaluare și un set de propuneri pe care le vom vota în BPN. Totuși, subliniez că mă așteptam de la Ministrul de Externe, mai ales ca urmare a experienței pe care o are, să nu exprime o poziție publică care să afecteze PNL. Se pot spune multe despre Rareș Bogdan, dar că este prorus este o insinuare exagerată”, a mai declarat europarlamentarul Dan Motreanu.

(Jurnal)

Sursa și foto: Digi 24