Prietenul cotidianului nostru, Mihai Căldăraru, premiat la Gala Premiilor ”Radar de Media”.

0
353

Mihai Căldăraru, 37 ani, prietenul cotidianului nostru, a fost distins cu premiul special al juriului : ”Omul faptelor bune”!

În cadrul Galei s-au acordat premii pentru vedetele preferate, show-urile cele mai urmărite, seriale de succes sau emisiuni de top, dar și altor categorii esențiale, fiecare nominalizare fiind supusă la votul publicului din România.

       Foto: Mihai Căldăraru alături de un alt premiat al Galei, Cătălin Măruță

Mă aflu pentru prima dată în cadrul Galei Premiilor Radar de Media și sunt onorat să primesc această distincție pentru promovarea Protecției Sociale, Dedic acest premiu întregii mele echipe și le mulțumesc pentru faptul că de mai bine de 4 ani, reușim să facem lucruri deosebite împreună – declara celor prezenți la Gală,  Mihai Căldăraru , în momentul primirii premiului.

Reamintim câteva din momentele notabile din viața  tânărului Mihai Căldăraru…

La 25 mai 1986  se naște Mihai Căldăraru. Amintirile lui din copilărie sunt legate exclusiv de casa de copii, orfelinat, iar în cazul de față Școala specială nr. 6 din Capitală.

Mihai Căldăraru este un om credincios. „Doamne ajută” este formula lui de salut, iar Bunul Dumnezeu este mereu prezent în discuțiile pe care le poartă. Ortografiază surprinzător de bine, comparabil cu scrisul unor demnitari, aleși sau puși în funcție.

Tânărul care schimbă lumea prin BINE!

Să învățăm să apreciem. Apoi, să ne uitam în jur și să observăm că poate avem mai multe decât și-ar putea alții măcar să viseze. ”Alții” copii orfani, mame si tați uitați de pruncii lor în case dărăpănate, familii pentru care banii sunt prea puțini pentru hrana cea de toate zilele. De fapt, sunt prea puțini bani pentru ca micuții lor să aibă la rândul lor un brad, unul adevărat, nu desenat cu bățul pe pământul din odaia în care trăiesc 10-12 suflete – declară Mihai, cu amărăciune în glas.

Pentru acești ”alții” își dedică viața Mihai Căldăraru, un tânăr jurnalist căruia îi place să dăruiască celor necăjiți, din jur : speranță, pâine și zâmbete.

Extrem de generos, Mihai dăruiește de fiecare dată, atunci  când i se ivește ocazia, celor mici, jucării, chicoteli și ssperanța unor vise împlinite… Acolo unde, la prima vedere, am spune că Dumnezeu nu este de găsit, ascultându-l pe Mihai, înțelegem însă că Dumnezeu lucrează prin oameni și că El este prezent în fiecare dintre noi, cei care alegem să facem o faptă bună.

Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale pe care le-a îndurat l-au încurajat pe tânărul Mihai să-și îndeplinească visul: acela de a ajuta copiii care au trecut prin aceleași suferințe, asemenea lui. La prima vedere, pare a fi povestea obișnuită a unui copil ce a crescut prin centre de plasament. Și așa și este, în fond.

La vârsta de trei luni, Mihai a ajuns într-un orfelinat, unde, mai târziu, i se aplicau bătăi „soră cu moartea”.

Cu siguranță, acesta este un caz dintre alte sute de cazuri petrecute în România. Însă ceea ce impresionează cel mai mult este faptul că Mihai Căldăraru și-a depășit atât condiția de orfan, cât și condiția de sărac, ținând cu tot dinadinsul să reușească în viață. Este bolnav, iar crizele dese de epilepsie din lipsa medicamentelor pe care nu și le permite întotdeauna.

”Sunt familii greu încercate în această perioadă peste tot în țară. Nu putem ajunge la toate, dar putem să menținem constant sprijinul oferit beneficiarilor noștri. Vorbim despre părinți care au rămas fără locuri de muncă și trebuie să ia lunar decizia: plătesc chiria sau cumpără mâncare” – ne mai spunea Mihai Căldăraru.

Ce dorește Mihai Căldăraru…

Eu, Mihai Căldăraru, am decis să pun umărul şi să-i ajutăm cu alimente și produse de igienă pesemenii noștri aflați în situații sociale grele, dar pentru asta avem nevoie constant de alimente și produse igienico sanitare.

În acest scop, am decis ca ziua mea de naștere să fie sărbătorită într-un mod diferit anul acesta. Cadourile pe care doriți să mi le oferiți mie, vor fi transformate în sprijin pentru aceste familii defavorizate din medii rurale – mai spunea acest tânăr al cărui unic țel este să- își ajute semenii.

(Jurnal)