Prețurile din Piața Centrală a Municipiului Giurgiu, în acest week-end

0
940

Luna martie, în Piața Centrală a Municipiului, cunoscută și sub numele de Piața țărănească, debutează evident cu o abundență de zarzavaturi proaspete, legume de sezon, în majoritate de seră și mai ales fructe, mare parte din ele de import.  Din peisajul tarabelor nu lipsesc ingredientele ce urmează a fi folosite de Paște, sărbătoare care se apropie tot mai mult… Amintim aici miezul de nucă, ingredient de bază folosit la cozonaci și ouăle, dar și dovlecii pentru prepararea unei delicioase plăcinte ce poate fi consumată și în zilele de post de dinaintea Paștelui.

Iată în continuare câteva prețuri orientative ce vă pot ajuta în opțiunile dvs., la acest final de săptămână, cu mari semnificații ținând cont că duminică este Ziua Femeii și că de pe mese nu trebuie să lipsească surprizele ce vă pot răsfăța papilele gustative.  

Căpșuni – 6-18 lei/500 gr.

Lămâi – 7-10 lei/kg.

Kiwi – 7-10 lei/kg.

Prune uscate – 15 lei/kg.

Struguri negri (Moldova) – 11 lei/kg.

Clementine/Mandarine – 6-7 lei/kg.

Ouă de găină – 1 leu/buc

Dovleci plăcintari – 5 lei/kg. sau 7-12 lei/buc.

Nucă decojită – 35 lei/kg.

Hrean ras – 10 lei/ borcan -300 gr.

Mere  verzi (Diabet) – 6 lei/kg.

Pentru cei care au de gând să zăbovească în acest weekend, în grădinița de legume, le oferim: Semințe negre – 10 lei/kg; Arpagic românesc -12 lei/kg sau Arpagic roșu cu 15 lei/kg. Gospodinelor ce doresc să pregătească o ciorbă ”strong”, dar nu cu borș, le precizăm că Zeama de varză, ca la mama acasă, are prețul de doar 2 lei/L. După acest scurt raid prin Piață, noi ne-am mulțumit, postind, cu câțiva covrigi – 8 lei /șirul. Pe curând!

(Jurnal)