Preţul ţiţeiului în continuă creștere

0
144

Cotaţia futures a petrolului brut a crescut semnificativ luni, 4 aprilie, pe pieţele externe, din cauza temerilor legate de aprovizionare, în contextul războiului dintre Rusia şi Ucraina.

„Preţul futures al barilului de petrol Brent cu livrare în luna iunie a urcat cu 2,5% la ICE Futures Europe, în a doua parte a zilei de ieri, atingând 106,99 dolari. La Nymex SUA, preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în mai a crescut cu 3%, la 102,25 dolari barilul la ora locală 08.37.

Săptămâna trecută, preţul petrolului a scăzut cu aproape 13%, după ce preşedintele american Joe Biden a anunţat o eliberare record de petrol din rezervele de stat ale SUA, iar membrii Agenţiei Internaţionale a Energiei s-au angajat la acelaşi lucru.

În martie, preţul petrolului Brent a urcat până la 139 de dolari/baril – cel mai ridicat nivel de după 2008.

Avansul preţului petrolului este susţinut, în prezent, şi de pauza în negocierile de reluare a acordului nuclear iranian, care ar permite ridicarea sancţiunilor asupra ţiţeiului din Iran”, informează Bursa.ro

Întregul articol, apărut în ziarul Bursa, îl puteți citi în link-ul de mai jos:

https://www.bursa.ro/pretul-titeiului-creste-puternic-49841642?fbclid=IwAR28Afv3u6DTiJlo7JEhPFcLYXbUbuXfRqz68afOT8GWGT3EbB7KpUPYHQ0

(Jurnal)