45 de femei din comuna Vedea au beneficiat de testarea gratuită HPV și BABEȘ PAPANICOLAU

0
183

Așa cum scriam zilele trecute, femeile din comuna Vedea au fost prezente în data de 31 martie la sediul Primăriei din localitate, pentru a beneficia de testare gratuită HPV și BABEȘ PAPANICOLAU în cadrul programului național de screening pentru cancerul de col uterin inițiat de Ministerul Sănătății în anul 2012.

Astfel, în 31 martie, începând cu ora 9:30, în fața Primăriei Vedea a fost prezentă prima caravana de depistare precoce a cancerului uterin, la care au fost prezente un număr de 45 de femei din satele comunei Vedea care au dorit să-și evalueze starea de sănătate în cadrul proiectului „Screening Pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce – SCCUT”.

Testarea gratuită HPV și BABEȘ PAPANICOLAU este definitorie în prevenirea și depistarea precoce a cancerului de col uterin.

Caravană mobilă, complet echipată și asistată de personal medical specializat a fost gata să răspundă tuturor întrebărilor tuturor femeilor prezente, dar și să efectueze testarea gratuită celor care se programaseră în prealabil.

Anual, în România, se înregistrează peste 3.300 de cazuri noi și peste 1.700 de noi decese din cauza cancerului de col uterin, acesta reprezentând principala cauză de deces în rândul femeilor cu vârsta între 15-45 ani.

(Ana Magheru)