În Joia Mare, gospodinele vopsesc ouăle pentru Paşti. De la cele de găină, până la cele de gâscă, toate „produsele” zburătoarelor din ogrăzile giurgiuvenilor sunt la mare căutare. Numai că, în multe dintre cazuri, gospodinele grăbite fac „stânga-mprejur” şi renunţă la ideea oului de curte, în favoarea celui de supermarket. Ei, dar ce te faci cu pofticioşii care, alături de tradiţionalul ou de găină (0,6 – 0,9 lei), mai vor să aibă vopsite şi ouă de raţă, de curcă sau…de gâscă! Aici se cam complică treaba, un asemenea „exemplar” ajungând să aibă preţul direct proporţional cu mărimea sa: 1 leu sau 1 leu şi 50 de bani oul de raţă, 2,5 lei oul de curcă şi 5 (CINCI!!) lei oul de gâscă. Acum, nu ştim foarte bine care sunt motivele pentru care preţurile evoluează astfel, în condiţiile în care, dacă stai strâmb să judeci drept, tot un gălbenuş au, toate! Doar că, fiind considerate trufandale  de unii producători (şi aici ne referim la crescătorii de orătănii, nu la bietele înaripate, care, de altfel, au ca singur avantaj din toată „afacerea” câteva boabe de porumb în plus), precupeţii noştri din piaţă ţin cu tot dinadinsul să îşi rotunjească, în mod considerabil, veniturile pe spinarea ouătoarelor din curţi.