Odată cu alegerile locale din anul 2022, reprezentanții USR au câștigat importante poziții în consiliile locale, în toată țara. Și la Ulmi, partidul are în administrația locală doi  consilieri, președinte fiind Laura Lixandru. 

Unul dintre obiectivele USR Ulmi, promovate în campania pentru alegerile locale, a fost transparența în administrație.

Încă de la primele ședințe ale Consiliului Local am depus proiecte care aveau ca scop transparentizarea activității Primăriei – ne declara președintele USR Ulmi, Laura Lixandru.

Ne așteptam să avem parte de o opoziție cruntă, indiferent de demersurile pe care le-am fi făcut. Și așa a fost. Proiectele noastre nu ajungeau pe ordinea de zi din 2 motive: consilierii PSD nu ar fi putut vota „împotriva” proiectelor noastre pentru că ar fi dat rău în fața cetățenilor. Însă nici „pentru” nu puteau vota pentru că era împotriva a ceea ce dorea conducerea. Așa că pur și simplu proiectele USR Ulmi nu ajungeau pe ordinea de zi a ședințelor de Consiliu”  – ne mai spunea Laura Lixandru, președintele filialei USR Ulmi.

Am reușit însă să transmitem live pe Facebook toate ședințele de Consiliu Local, astfel încât cetățenii să fie la curent cu tot ce se discută și cum se votează. Este important să implici comunitatea, mai ales că ei sunt beneficiarii acțiunilor tale ca om politic” – ne-a mai precizat  liderul filialei din Ulmi.

USR a reușit să se adreseze oamenilor tineri, onești, cu pregătire profesională înaltă, care își doresc să dezvolte România, dar și oamenilor poate trecuți de vârsta a doua, care au înțeles că nu mai putem bate pasul pe loc. USR Ulmi este una dintre filialele giurgiuvene implicate activ în viața politică locală – ne spunea, la rândul său ,  Președintele USR Giurgiu, Ciprian Alexandru.

În compltare, acesta a mai menționat: Sunt  convins că la alegerile din 2024, USR va oferi comunei Ulmi candidați de încredere, oameni care pot contribui decisiv la dezvoltarea comunității.  Oameni noi  pentru o comună nouă! 

(Jurnal)