Președintele USR Giurgiu, Ciprian Alexandru, prezintă, pe scurt, „realizările” Coaliției Sărăciei PSD=PNL!

0
145
Într-o recentă postare în mediul on line, Președintele USR Giurgiu, Ciprian Alexandru, a trecut în revistă, pe scurt, „Realizările (??) coaliției sărăciei PSD=PNL”, sau mai bine zis prețurile  mari  la care au ajuns astăzi alimentele de bază  în raport cu începutul acestui an. 

Din tabelul pus la dispoziție de acesta putem observa care era suma cu care au crescut  produsele în aceste ultime luni  față de luna ianuarie 2022 ,  toate având tendința de a crește în continuare, după cum arată săgețile din tabel…

Singurul aliment ce pare să nu fi explodat este făina, care a crescut cu doar  0,30 lei pe jumătatea de kilogram, față de începutul acestuia an. deși pâinea, alimentul de bază al românului, a sărit și ea cu 1,30 lei/ buc.

Cele mai mari creșteri de prețuri s-au înregstrat însă la carne tocată de porc (1kg) cu aproape 7 lei (6,91), la Portocale cu 6.00 lei/ kg, la lămâi cu 5,50 lei/kg. la cașcaval cu 5,71 lei /kg și la mazăre cu 6,21 lei.

Laptele, Telemeaua, Bulionul și cartofii au suportat la rândul lor creșteri cu 3 și peste 3 lei/kg.

Președintele USR Giurgiu demonstrează  prin acest tabel că de la începutul anului și până în prezent Coaliția PSD=PNL nu a reușit să facă nimic pentru a ușura viața cetățenilor.

Mai trebuie spus că la toate aceste creșteri se adaugă majorările facturilor la gaze, energie electrică și carburant.

Într-un gest reflex,  nouă, celor  care am trăit o parte din  perioada de dinainte de ’90, ne vine în gând  versurile din ”Ordinea de zi”, o piesă a lui George Nicolescu, ce se constituie într-un fel de întrebare retorică pentru cei care au adus această țară în pragul sărăciei:
Viața noastră unde e? Viața noastră ce-ați făcut cu ea…?”