Din septembrie, românii vor avea un nou vaccin contra SARS COV-2, extrem de eficient. El nu va fi obligatoriu, ci doar recomandat persoanelor cu risc!

0
291

Din luna septembrie a acestui an românii vor avea acces la noul vaccin care va asigura protecția atât împotriva tulpinii inițiale a virusului Sars Cov 2 cât și împotriva tulpinii Omicron care, după cum bine știm, la acest moment este dominantă, manifestându-se  și în cazurile  ce sosesc în fiecare săptămână la Spitalul județean de Urgență Giurgiu.

Specialiștii spun că în privința noului ser  de la ”Moderna”, pacienții vor face o singură doză de vaccin pe an fără a mai fi nevoie de rapel, pentru că din studiile de până acum a fost observat un răspuns imunitar foarte puternic după o singură administrare.

Noul Vaccin a fost deja aprobat în Marea Britanie, stabilindu-se că noul ser îndeplinește toate criteriile de siguranță și că efectele secundare sunt de obicei ușoare.

El va fi introdus în România la începutul lunii septembrie, dar nu va fi obligatoriu, ci doar ferm recomandat persoanelor  din categoriile de risc.

(Jurnal)