Coaliția PSD-PNL a găsit cea mai nepotrivită soluție pentru criza carburanților: compensarea pretului combustibilului cu 0.5 lei –  este de părere președintele USR Giurgiu, Ciprian Alexandru.

Trecem, în ultimele luni, printr-o criză fără precedent în ceea ce privește prețurile resurselor energetice. Și după ce coaliția PSD-PNL a așteptat de la Dumnezeu o solutie care nu a venit, a luat decizia de a compensa carburantul cu 0.5 lei per litru, o soluție fără impact pe termen mediu.

 

Problema la carburant este că el nu există pe piață, într-o cantitate suficient de mare pentru a acoperi, lejer, consumul. Faptul că se dă o compensare nu va face să apară mai mult carburant, ci să licităm cu mai mulți bani pentru carburantul pre-existent. Deci o să crească și mai tare prețul , pentru că se compensează.

Știți ce va zice coaliția sărăciei, PSD=PNL? Că de vină sunt speculanții, ceea ce va fi o încercare de ascundere a impotenței lor de a guverna.

Întrebat ce altă variană ar exista, președintele USR Giurgiu a spus: Soluția este scăderea taxelor din prețul benzinei, care acum înseamnă 40% din acest preț.

USR a scris un proiect de lege care să reducă TVA, însă el zace în Parlament pentru că PNL=PSD nu vor să îl adopte. În schimb ne servesc tot felul de soluții aiuristice, fără impact real în economie – a mai precizat Ciprian Alexandru, președintele filialei USR -Giurgiu.

(Jurnal)