marian-Mina În fiecare an, pe 3 mai, jurnaliștii sărbătoresc Ziua Mondială a Libertății Presei. Cu această ocazie, doresc să transmit un mesaj de susținere pentru jurnaliștii giurgiuveni, care demonstrează în fiecare zi că servesc interesul public și informarea corectă a cetățenilor. În mine veți găsi mereu un partener deschis dialogului. Fără presă nu poate exista democrație! Cele mai bune gânduri, jurnaliștilor giurgiuveni! La mulți ani! – scrie pe pagina sa de facebook , Marian Mina,  lider al PSD Giurgiu și în același timp președinte al Consiliului Județean Giurgiu.

Este de salutat demersul tânărului social democrat, printre puținii politicieni giurgiuveni care au înțeles se pare importanța presei în contextul prefacerilor din România, dovedind  prin  gestul său respect față de slujitorii acestei meserii ce s-a dovedit de multe ori extrem de stresantă , cu puține satisfacții, făcută din pasiune de către oameni ce în majoritatea cazurilor își asumă de la început până la sfârșit  riscurile la care se expun, profesând-o.

Cei mai mulți dintre cei care exercită această profesie sunt de acord totodată cu faptul că jurnalistul nu are un anume termen de pensionare ca în celelalte profesii, jurnalist ești toată viața! ”

(Tincu Florian)