Parcă anticipând mişcările ce urmează a avea loc în noul cabinet Dăncilă ce urmează a fi aprobat de Preşedintele României, Marin Anton , preşedintele Organizaţiei judeţene a PNL Giurgiu ne  declara joi, 18 ianuarie, prin telefon:

Eu vreau să văd, aşa cum a promis Niculae Bădălău şi dl. Mina, să văd ce ministru giurgiuvean va fi numit. Din ceea ce s-a proiectat până acum nu am văzut vreun ministru de la Giurgiu…Nu am văzut-o nici pe d-na Dinu, care sincer m-ar bucura să preia Ministerul Sănătăţii. În primul rând pentru că avem un giurgiuvean acolo… spunea preşedintele liberalilor giurgiuveni.

Promit că dacă văd un giurgiuvean în noul Guvern îl felicit pe Bădălău, chiar dacă nu mi-e drag…Pe dl. Cuc l-am putea revedea acum la Transporturi pentru că s-a dovedit a fi un ministru bun, contextul politic însă nu l-a ajutat să se menţină. Sau oricare dintre parlamentarii noştri…Pe Marciu, pe Alexandru Andrei sau pe Mina, să  avem un ministru de Giurgiu şi atunci jos pălăria! O să primească felicitările mele ( Niculae Bădălău – n.red) cu toată sinceritatea. Este păcat la câtă încredere au dat giurgiuvenii PSD-ului, făcând din  el, la alegeri, prima organizaţie pe ţară, ar fi păcat să nu avem ministru în noul Guvern Dăncilă, un guvern larg cu foarte mulţi miniştri. Cu siguranţă 80% din cabinetul d-nei Dăncilă va fi format din membri vechi care au ocupat funcţii în diversele guverne de până acum în Executiv…dar eu îmi doresc măcar un ministru de la Giurgiu.  Oameni numiţi de Dragnea…Căci nu va fi niciunul în afara sferei de acţiune a lui Liviu Dragnea. Păi ce, Guvernul îl face d-na Dăncilă? În concluzie, cât timp d-na Dăncilă a fost propusă ca prim ministru de dl. Bădălău, care în acest fel a mai vrut să  se mai spele de păcate faţă de dl. Dragnea, probabil, ca un gest de fair-play  ar trebui să  numească un ministru de la Giurgiu.

Pe surse,  precizăm că la acest moment pe lista miniştrilor ce urmează a fi propuşi să formeze noul cabinet al d-nei Viorica Dăncilă, se află şi Răzvan Cuc, fostul ministru al Ministerului Transporturilor, despre care toată lumea recunoştea la momentul demiterii sale din cabinetul Grindeanu, că a fost victima contextului politic, prestaţia sa de până atunci fiind apreciată de toţi membrii Executivului cât şi de presă.

 

(Florian Tincu)