marin-anton-liviu-mafteiÎn aceste zile, majoritatea primarilor de comune din judeţul Giurgiu fac drumuri tot mai dese către Ministerul Dezvoltării, în vederea semnării contractelor de finanţare pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. Referindu-se la acest program, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Marin Anton, declara, pentru „Jurnal Giurgiuvean”:

„Din fericire, în acest program sunt cuprinse cu diverse sume şi primăriile liberale, şi sper să nu existe nici un fel de probleme în momentul în care se vor semna contractele de finanţare. Acela este momentul cel mai important, când trebuie ca primarul să meargă la minister, pentru semnarea contractului. Apoi, să vedem, odată semnate contractele de finanţare, în mod normal trebuie să înceapă şi licitaţiile, apoi lucrările”, spunea preşedintele PNL Giurgiu.

Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, stabileşte cadrul legal pentru implementarea unor proiecte de importanţă naţională, care susţin dezvoltarea regională prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, tehnico-edilitară şi socio-educativă.

Destinaţia Programului

Precizăm că lucrările ce pot fi realizate prin PNDL 2, vizează sisteme de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei, sisteme de canalizare, unităţi de învăţământ (toate nivelurile), unităţi sanitare, drumuri publice, poduri, podeţe sau punţi pietonale, obiective culturale de interes local, pieţe publice, platforme de gunoi sau modernizări de baze sportive. În total, sunt alocaţi acestui program, la nivel naţional, 194 de milioane de euro. “Eu mă bucur că se realizează acest program, este un program bun pentru dezvoltarea tuturor comunelor. Tot ce e cuprins în el, sper să se şi realizeze, şi sper să nu existe discriminări vis-a-vis de primarii liberali,  din acest punct de vedere”, a  mai precizat liderul organizaţiei judeţene a PNL, Marin Anton.

(Jurnal)