Într-o recentă  discuție cu Președintele CAR Pensionari, Severius Nițulescu acesta ne releva faptul că începutul anului 2019 a fost unul benefic pentru toți membrii instituției.

De la începutul anului  CAR Pensionari  pe lângă activitațile  sociale specifice CAR-ului, mă refer aici la  împrumuturi, am organizat o serie de activități recreative, ultimul fiind  cel dedicat zilelor începutului de martie, când membri noștri au putut participa la  “Balul mărțișorului” , care a fost o reuşită, şi ce se va  repeta în fiecare an– ne-a precizat președintele Nițulescu.  De Crăciun , celor de la 70 de ani în sus, asta însemnând cam pentru 200 de personae, le-am acordat un ajutor în valoare  de 50 de lei.

 

Facilități acordate membrilor

 

Revenind la principal noastră activitate, aceea  privind împrumuturile  membrilor nostril, s-a  simțit că este o perioadă în care oamenii sunt afectați de facturile de peste iarnă,  care le-au  atins sever bugetul.  Foarte mulți s-au plâns de acest lucru. Este firesc pentru că  marea majoritate la noi în Giurgiu  o formează pensiile sociale . Din cei 18.000 de membri, la nivelul județului,  9000 sunt pensii sociale  de 640 lei… Vă dați seama că  cei mai mulți dintre aceștia se încălzesc cu lemne, iar pe lângă asta, ca sa trăiască, acestor oameni le trebuie și o butelie.  Este foarte greu și  de aceea, acestei categorii sociale defavorizate i- am dedicate  împrumuturi  speciale numai pentru lemne. În acest fel ei vor putea  achiziționa lemne de foc în orice lună, pe toată perioada anului, la același preț, noi fiind intermediar între pensionari și depozitele de lemne cu care negociem prețul , stabilind încă de la început ca acesta să nu fluctueze în timpul anului.  Lemnele sunt  sparte,  tăiate şi aduse acasă, la fiecare dintre solicitanți – ne mai spunea președintele CAR Pensionari.

Întrebat  care a fost numărul celor ce au solicitat ajutorul pentru lemne, Severius Nițulescu ne-a spus:  Cam 300 au fost…De anul acesta ne-am propus să acordăm  două împrumuturi:  cel de ajutor pentru lemne, special, care va avea o dobândă de doar 4%,  așa cum vă spuneam, noi CAR-ul  noi fiind implicați direct în negocierea prețului pentru ca el să fie sub preţul pieței dând astfel  un ajutor membrilor . Ne gândim acum  ca și pentru cei care vor să se racordeze la reţeaua de gaze să încercăm sa-i ajutăm tot cu un fel de împrumut special,  tot prin intermediere cu furnizorii de gaze, costurile find cca 6.000 lei cu tot cu racordare, la două camera căci  cu trei camere e chiar mai scump .

Coafor și masaj la preţuri modice

Vorbindu-ne despre serviciile acordate membrilor pensionari, președintele CAR Pensionari Giurgiu ne preciza:

Am încheiat  abonamente pentru frizerie și coafor, stabilind niște prețuri modice. Astfel, se poate realize  cu 4 lei tunsul /coafatul, atât bărbații cât și femeile pot beneficia de aceste servicii în cuantumul abonamentului de 12 lei, asta însemnând pentru 3 tunsuri. Inclusiv la sala de masaj,  prețul general l-am  adus la doar 22 lei / oră, procedura fiind asigurată de o doamnă de specialitate care se ocupă de acest cabinet încă de anul trecut. Aici se pot solicita mai multe tipuri de masaj:  masaj cervical, recuperare fizică, chineto-terapie… Dar, știți cum se zice: totul, până la bani! Din păcate oamenii omit deseori să se îngrijească de teama de a nu cheltui prea mult.

După cum observați din rândurile de mai sus, noua conducere a CAR Pensionari Giurgiu, a făcut și face permanent eforturi pentru ca membrii pensionari să fie mulțumiți și să se bucure de  cât mai multe facilități, create în folosul acestora.

(Elena Cibi)