În fiecare an, în apropierea zilei de 1 iunie, Primăria municipiului Giurgiu și Consiliul Local au aprobat alocarea unei sume din bugetul local pentru achiziționarea de pachete care să fie oferite preșcolarilor și elevilor cu ocazia zilei de 1 iunie. Pentru acest an, a fost alocată suma de 130.000 lei, necesară în vederea achiziționării cadourilor pentru 5642 de copii din municipiul Giurgiu.

În contextul pandemiei generate de virusul Covid-19, în acest an au fost impuse o serie de restricții, iar, din păcate, elevii vor intra în posesia cadourilor, potrivit unor reguli pe care fiecare instituție le va lua ținând cont de normele de distanțare socială, însă, chiar și în aceste condiții nu trebuie să lăsăm ca efectele pandemiei să pună o amprentă emoțională sau psihică asupra copiilor.

Reprezentanții Compartimentului Învățământ din cadrul Primăriei au început deja distribuirea pungilor către unitățile de învățământ, urmând ca elevii să intre în posesia acestora în funcție de organizarea fiecărei instituții de care aparțin aceștia.