Mai multe surse din PSD au dezvăluit pentru hotnews.ro cele mai noi mişcări din culisele războiului dintre premierul Tudose şi Liviu Dragnea. Cea mai importantp informaţie este că Tudose s-ar pregăti să-i dea afară din guvern pe miniştrii Carmen Dan şi Tudorel Toader.

Mai multe surse politice susţin că Tudose a câştigat teren în faţa lui Dragnea dar ca nu are încă o majoritate confortabilă. Pe de alta parte, nici Dragnea n-ar mai controla partidul, dimpotrivă, pierde tot mai mult din influenţa asupra baronilor”, scriu jurnaliştii de la hotnews.ro.

Aceştia dezvăluie două dintre cele mai spectaculoase mutări care se pun la cale în aceste momente:

„Unul din scenariile vehiculate, avansat de mai multe surse pe tot parcursul sfârşitului de săptămână, este restructurarea guvernului. În varianta maximală, premierul ar urma să propună schimbarea mai multor miniştri apropiaţi de Liviu Dragnea, cap de listă fiind ministrul de interne Carmen Dan urmată de ministrul justiţiei, Tudorel Toader.

(…) O mişcare confirmată de mai multe surse din partid ar fi trecerea ministrului muncii, Olguţa Vasilescu, în tabăra lui Mihai Tudose. Vasilescu s-a remarcat până acum că unul dintre fidelii lui Liviu Dragnea. Potrivit surselor HotNews.ro, nici ea, nici Claudiu Manda nu mai joaca în tabăra liderului PSD”, mai spun aceştia.

Mai mult, aceleaşi surse din interiorul PSD susţin că, mai nou, premierul Tudose şi l-ar dori în funcţia de preşedinte al social-democraţilor pe cel care acum este numărul doi în partid: senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău, pentru victoria căruia chiar ar fi început să tragă unele sfori.