Premierul Florin Cîțu a anunțat că foarte curând s-ar putea discuta despre renunțarea la purtarea măștii. Dar asta numai după ce 70% dintre români se vor fi vaccinat.

Premierul mai spune că restaurantele care au tot personalul vaccinat împotriva COVID-19 „ar putea avea un statut special”, adică  ar putea rămâne deschise chiar și atunci când rata de infectare creste într-o localitate.

„(…) Pentru restaurate am propus (discutam, nu este o decizie luata, dar discutam) că dacă își vaccinează tot personalul (…) să fie deschiși tot timpul, să nu mai fie legați de rata de incidenta. Deci poți fi deschis poate cu 50% din capacitate, dar să nu mai fie legați de rata de incidență, crește, scade rata de incidență, se închide. Sa nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat”, a afirmat Florin Cîțu, la un post de televiziune

Cîțu a mai precizat că la acest moment se pregătește ca un comitet interministerial pregătește scenariile pentru „cum va arăta Romania după 1 iunie” dacă va avea 5 milioane de persoane vaccinate, ceea ce reprezintă 35% din populația de peste 18 ani.

” (…) Eu vreau să mă asigur că toți românii au acces la vaccin si nu este discriminare, dacă ai avut acces la vaccin si nu ai vrut să te vaccinezi, o să fie complicat. (…) În Romania am văzut că există un interes pentru vaccinare în jur de 50-60% din populație. (…) Dacă ajunge la 60% o să putem să relaxăm, revenirea la normalitate să fie foarte vizibilă în acel moment”, a mai spus premierul.

(Jurnal)