La data de 26 noiembrie 2018, Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Giurgiu și Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, a organizat festivitatea de premiere a pieselor câștigătoare ale Concursului de piese de teatru pe teme anticorupție intitulat sugestiv “Curat murdar, coane Fănică!”.

Activitatea s-a desfășurat în sala mare a Teatrului Tudor Vianu din municipiul Giurgiu și a debutat cu o activitate de informare anticorupție desfășurată de ofițerii anticorupție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu, la care au participat peste 300 persoane, elevi din unitățile de învățământ liceal. Acestora le-au fost prezentate competența Direcției Generale Anticorupție, infracțiunile de corupție, modalitatea de sesizare a acestora la Call Center anticorupție 0800.806.806 sau la datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu, precum și consecințele implicării în astfel de fapte, inclusiv prin prezentarea unor materiale video educaționale realizate de către Direcția Generală Anticorupție, cu participarea unor personalități ale vieții publice.

În continuare, a avut loc activitatea de premiere a câștigătorilor Concursului de educație anticorupție, pe locul I clasându-se piesa “O oră de matematică. Toate orele de școală”, realizată de eleva Mihaela Matei, din cadrul Liceului Tudor Vianu din Giurgiu.

Locul II a fost acordat elevului Theodor –Gabriel Damian din cadrul Școlii Generale nr. 7 din Giurgiu, cu piesa „Types sint Corruptionem”(Tipuri de corupție),

iar locul III i-a revenit elevului Bogdan – Ionuț Lefter de la Colegiul Național Ion Maiorescu, pentru  piesa „Șantaj”.

Câștigătorii au fost recompensați cu diplome și premii achiziționate cu sprijinul financiar al Consiliului Județen Giurgiu.

De asemenea, acestora le-au fost înmânate de către directorul Teatrului Tudor Vianu, actorul Cosmin Crețu, permise de acces gratuit, cu însoțitor, la spectacolele ce vor fi jucate la sediu de Teatrul “Tudor Vianu”, în cursul anului 2019.

Cu aceeași ocazie, a avut loc prezentarea, în premieră absolută,  a piesei de teatru câștigătoare „O oră de matematică. Toate orele de școală”, regizată de actorul Vlad Bînzoiu și montată cu elevii Școlii de teatru, grupa juniori Theodor Soare, Andreea Gălățeanu, Mădălina Netejoru, Lucia Georgescu, Monica Peiu, Bianca Pîrșan, Mircea Firică, grupa adulți Cătălina – Ioana Botea, Ramona Dobre și cu participarea actorului Șerban Chițu.