Mașina Patriarhului Daniel nu ar avea poliță RCA. Patriarhia dezminte acest lucru

0
203

Patriarhul Daniel a sosit la slujba pentru sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului într-un Mercedes S600, însă cei care au căutat numărul mașinii pe site-ul unde pot fi verificate numerele de înmatriculare au descoperit că bolidul nu pare să aibă polița RCA validă, scrie Digi-fm.ro. La scurt timp după apariția acestei informații, Patriarhia a dezmințit că autoturismul nu ar avea RCA, precizând că acesta aparține Serviciului de Pază și Protecție. 

„Patriarhul Ecumenic avea și rang de șef de stat și a avut însoțitor de la SPP care a oferit mașini de protocol. E o mașină a SPP, nu a Patriarhului care, pentru cei interesați, are o dubiță Volkswagen. Patriarhul nostru a trebuit să urce în acea mașină care NU aparține Patriarhiei”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

„Patriarhul Ecumenic avea și rang de șef de stat și a avut însoțitor de la SPP care a oferit mașini de protocol. Patriarhul nostru a trebuit să urce în acea mașină care NU aparține Patriarhiei. E o mașină a SPP, nu a Patriarhului care, pentru cei interesați, are o dubiță Volkswagen”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

În prag de Ziua Naţională, Catedrala Neamului a fost sfinţită după opt ani de lucrări, în prezenţa a zeci de mii de credincioşi, veniţi din toată ţara. Neoficial, la eveniment au participat 40.000 de pelerini.

Slujba a fost oficiată de Preafericitul Daniel şi de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, alături de un sobor de 100 de preoţi. În interior, pe parcursul slujbei de sfinţire au avut acces doar cei 2.000 de oficiali invitaţi, printre care şi premierul Viorica Dăncilă.

Enoriașii au urmărit ceremonia de pe esplanada din fața clădirii, iar în orele următoare credincioşii sunt aşteptaţi să se închine în altar. Inclusiv femeile, care în mod obişnuit nu au voie în altar.

(preluare digi24.ro)