Supercupa Europei dintre câştigătoarea UEFA Champions League, Liverpool, şi cea a Europa League, Chelsea, a consemnat un moment istoric – meciul a fost condus în premieră de o brigadă feminină având-o la centru pe Stephanie Frappart. Franţuzoaica de 35 de ani a intrat deja în istoria fotbalului francez după ce a devenit prima femeie care a arbitrat un meci din Ligue 1, Amiens – Strasbourg pe 28 aprilie.

Frappart a mai oficial la finala Campionatului mondial de fotbal feminin dintre Statele Unite şi Olanda, scor 2-0 pe 7 iulie la Lyon. Ea va fi ajutată la Supercupa Europei de aceleaşi asistente, compatrioata sa Manuela Nicolosi şi irlandeza Michelle O’Neal, în timp ce arbitru de rezervă va fi turcul Cuneyt Cakir.

Frappart nu este însă prima femeie delegată la un meci european. Elveţianca Nicole Petignat a condus 3 meciuri din tururile preliminare între anii 2004 – 2009.

„Am spus de mai multe ori că fotbalul feminin are un potenţial nelimitat. Sunt încântat că Stephanie Frappart a fost desemnată să arbitreze Supercupa Europei din acest an,” a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Şi şeful arbitrajului de la UEFA, Roberto Rosetti, a felicitat-o pe Frappart.

„Este unul din cei mai buni arbitri nu doar la nivel european, ci şi mondial. Este capabilă să conducă partide de cel mai înalt nivel, aşa cum a demonstrat în finala Mondialului feminin din acest an. Sper ca meciul de la Istanbul să fie o experienţă interesantă, în care să confirme faptul că este la apogeul carierei sale,” a spus Rosetti după delegare.

Tot un francez, Clement Turpin, a fost responsabil şi cu VAR la partida de la Istanbul din 14 august.

Supercupa Europei dintre Liverpool şi Chelsea a fost transmisă direct la Digisport.