După cum ne declara recent directorul general al Zonei Libere Giurgiu, Liviu Cartojan, din luna august Zona înregistrează o nouă și importantă premieră.

Pot să spun că încheiem primul semestru al anului cu câteva realizări. În primul rând conducta magistrală de gaze din interiorul zonmei libere care are o lungime de 1,4 kilometri este finalizată …S-a făcut și recepția la terminarea lucrărilor, în acest moment ea fiind sub presiune pe primul tronson, care înseamnă din dreptul stației de măsură și control în segmentul intrării în Zona Liberă  și până în zona Administrației Zonei Libere.

Urmează ca primul abonat  ce va beneficia de gaze naturale pe acest segment, chiar de luna aceasta,  conducta să fie pusă sub presiune  pe toată lungimea ei.  În acest  mod, din acel moment vom putea asigura un debit de 1200 de metri cubi/h pe această conductă ,  dând satisfacție cerințelor a peste 80%  din utilizatorii  ce doresc să se branșeze la  conducta magistrală – a mai precizat directorul ZL, Liviu Cartojan.