Prima conferință de presă a Prefectei Lavinia Crișu, după reînvestirea domniei sale  pe acest post, ne-a demonstrat în primul rând că această  doamnă a revenit la vechile sale obiceiuri.

   Una dintre ele este aceea de a invita discreționar presa la ”ieșirile”  sale publice.  În consecință cotidianul nostru a fost omis de pe agenda prefectului de Giurgiu, la întâlnirea sa cu șefii structurilor aparținând Ministerului de Interne, din teritoriu, deși  cotidianul nostru este de departe lider de piață, nicidecum un site oarecare, aparținând vreunui neica nimeni agramat, cu sediu și administrator, anonime…

   O  omisiune care, dacă nu va fi corectată pe viitor,  o vom aduce cu siguranță la cunoștința Ministerului Administrației și Internelor (îi promitem!), așa cum am procedat și în alte  asemenea  situații, pe vremea mandatelor sale anterioare!

   Deloc întâmplător punctul central al ședinței ”operative” a fost evaluarea activității șefului Inspectoratului de Poliție Giurgiu, Cătălin Georgescu. Adică doamna prefect a dorit , vorba primarului din Ogrezeni, Jean Jipa, să ”reîncălzească” un subiect mai vechi, abordat cu insistență de domnia sa și tratat ulterior plecării sale din funcție, ”in extenso” de înlocuitoarea  domniei sale, doamna Adriana Puțaru.

   Așa se face că scandalurile recente din Bolintin, Clejani și Găiseni au fost imputate șefului Inspectoratului județean de Poliție, Cătălin Georgescu.  Ba mai mult, prefecta Crișu l-a făcut responsabil pe  acesta de rata crescută a infacționalității înregistrată în județul Giurgiu.

Doamna prefect a uitat probabil – sau omite – faptul că nu Cătălin Georgescu este vinovat de cei peste 14.000 de deținuți ce au fost eliberați, nu demult, din pușcării, pe baza ”Legii recursului compensatoriu”, în ciuda împotrivirii cetățenilor față de această decizie…O Lege dată  chiar de colegul domniei sale, Tudorel Toader. Dacă mai adăugăm și  faptul că la scurt timp după promulgarea legii  peste 700 dintre acești deținuți eliberați s-au întors după gratii, credem că a-l cupabiliza pe șeful IPJ de creșterea numărului de infracțiuni este total inoportună dacă nu bizară ca să nu-i spunem tendențioasă.

   Să nu uităm nici faptul că una din primele victime ale acestui recurs compensatoriu, este chiar liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, tâlhărit  la domiciliu, la finele anului trecut, infracțiune ce a rămas în continuare cu autori necunoscuți, deși la un moment dat  un comunicat de presă îi dădea prinși pe autori…

  Spre edificare, îi cităm d-nei Prefect  din opinia APADOR-CH cu privire la acest reprobabil  „recurs compensatoriu”: Eliberarea mult prea grăbită a unor condamnaţi, care nu s-au îndreptat şi nu se pot reintegra, încurajează fenomenul infracţional și induce ideea că se poate scăpa mai uşor după comiterea de infracţiuni, oricât de grave ar fi ele. APADOR-CH cere abrogarea legii și alte măsuri de remediere a situației…

    De ce nu a venit oare doamna Prefect, Crișu, să se alăture acestor concluzii la momerntul promulgării Legii, pentru a nu mai fi nevoită astăzi să-i scoată la tablă pe șefii unor instituții care     s-au trezit covârșite de numărul delicvenților aruncați, peste noapte, drept în stradă…

     Așteptăm un răspuns concret la această nedumerire a noastră, sperând că nu vom mai fi omiși de acum încolo de pe lista cu mijloacele de presă chemate să informeze cetățenii, căci, așa cum spuneați doamnă Prefect, cităm : (…) dacă ascundem lucruri, o să ne împiedicăm de ele , până la urmă. Și, când te împiedici, cazi! Iar dumneavoastră știți asta mai bine decât noi, căci  în timp ce alții vă privesc ca pe un înger păzitor, alții, așa cum am constatat deunăzi,  vă consideră mai degrabă un …înger căzut.

(Florian Tincu)