Precizările primarului comunei Malu, Mirel Jantea, privind contextul epidemiologic actual

0
1053

Jantea Mirel, primarul comunei Malu vine cu o serie de precizări privind contextul epidemiologic actual, precizări pe care vi le prezentăm în cele ce urmează.

„La data de 18.10.2021, comuna Malu a înregistrat o incidență îngrijorătoare și totodată, nedorită, de 27,14 la mia de locuitori. În acest context, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, prin Hotărârea nr. 84/21.10.2021 a solicitat Consiliului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, emiterea Ordinului Camandamentului Acțiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 22.10.2021, ora 6:00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru comuna Malu, județul Giurgiu.

Îi mulțumesc doamnei prefect, Aneta Matei pentru sprijinul și susținerea acordate, precum și efectivelor din cadrul Jandarmeriei, Poliției și Poliției de Frontieră care au pus în aplicare întocmai măsurile stabilite prin planul cadru integrat de acțiune al MAI. Instituirea măsurii de carantină a fost soluția salvatoare. La intrarea în carantină, în data de 22 10.2021 aveam o incidență de 26,13 la mia de locuitori, iar azi, 25.10.2021, incidența comunei Malu, conform datelor oficiale este de 16,61 la mia de locuitori. Cifrele rămân cifre, procentele rămân procente, însă atunci când acestea scad, sunt salvate vieți omenești.

Este important de menționat că am avut parte de înțelegere și conștientizare din partea cetățenilor comunei Malu, față de care îmi exprim recunoștința. În aceste vremuri, grija pentru sănătatea noastră și a celor din jur este principala noastră preocupare”.

(Jurnal)