Comuna Malu va avea în curând un punct de recoltare analize medicale

0
869

Saint Lukas Clinic SRL și-a manifestat intenția fermă de a deschide cât mai curând posibil în localitatea Malu un punct de recoltare analize medicale, solicitând în acest sens un spațiu adecvat, analizele medicale fiind prelucrate, ulterior, în rețeaua de laboratoare proprii.

Un alt mare avantaj de care cetățenii comunei pot beneficia este faptul că se va putea asigura decontarea serviciilor medicale pe baza contractului pe care aceștia îl dețin cu Casa de Asigurări de Sănătate.

„În zona rurală oamenii sunt privaţi de servicii medicale elementare, cum ar fi recoltarea sângelui pentru analizele medicale. Inițiativa este binevenită în comunitate, oamenii nu mai sunt nevoiți să parcurgă drumul până în oraș, pentru analizele medicale, iar odată cu existența unui astfel de centru, considerăm că pot deveni și mai interesați de sănătatea lor” – ne declara primarul comunei Malu, Mirel Jantea.

Tot edilul comunei ne mai spunea că „Ținând cont de faptul că pe teritoriul administrativ al comunei Malu nu există un punct de recoltare a analizelor medicale, am inițiat proiectul de hotărâre privind aprobarea contractului de asociere în participațiune între UAT Comuna Malu și ST LUKAS CLINIC SRL în vederea deschiderii unui cabinet de recoltare analize medicale”.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali în ședința ordinară din data de 20 octombrie 2021.

Cetățenii vor putea astfel beneficia, cât mai curând posibil, de efectuarea analizelor în cabinetul medical deschis chiar la ei în comună.

(Ana Magheru)