Precizări privind incidentul de sâmbătă, din curtea Spitalului de Urgență Giurgiu, comentat tendențios în mediul online

0
892

După cum scriam sâmbătă, 13 noiembrie, într-un articol apărut sub titlulSalariați ai Serviciului de Ambulanță Giurgiu, târâți, fără voia lor, într-un scandal devenit viral în mediul online”, incidentul a avut loc în curtea Spitalului Județean de Urgență, fiind ulterior comentat pe mediile de socializare, dar într-un context cu totul fals față de cum s-a petrecut el în realitate, după cum ne-au precizat cadrele Serviciului de Ambulanță Giurgiu.

Ele ne-au declarat că bolnava era de fapt o bătrână de 73 de ani, nicidecum ”două tinere”, așa cum a comentat cineva pe Facebook.

Ambulanța fusese chemată pentru ca bătrâna, extrem de agitată, să fie transportată la Spitalul de la Vadu Lat. Ambulanțierii ne-au spus că bătrâna a avut tentativa de a sări de pe scaunul mașinii refuzând să fie transportată la Vadu Lat.

Cei bănuiți că ar fi postat acele comentarii din materialul prezentat de noi, sunt câțiva tineri ce au însoțit o tânără adusă la spital, cu probleme de sănătate,  care au fost martori la acest incident, filmând câteva scene și probabil, ulterior , postând de fapt  ceea ce înțeleseseră ei din toată această poveste.

De  menționat faptul că, într-adevăr, intenția cadrelor medicale era ca bătrâna să fie trimisă la clinica din Vadu Lat unde probabil urma să fie internată. De adăugat faptul că pentru ca incidentul să nu escaladeze, ambulanțierii au chemat un echipaj de poliție menit să aplaneze un eventual conflict ce ar fi putut apărea în desfășurarea evenimentului.

Restul comentariilor apărute în spațiul virtual sunt pure speculații, precizarea făcută de noi dorind să restabilească adevărul în tot acest caz.

(Jurnal)