O serie de profesori din Giurgiu, nu agreează deloc ideea de a preleva teste de salivă de la elevi. Care sunt motivele…

0
1310

 

Câteva cadre profesorale din Giurgiu ne-au declarat că mulți dintre dascălii unităților școlare din Municipiu refuză  să facă testele de salivă, elevilor, așa cum s-a hotărât recent de către Ministerul Educației.

Motivele pentru care aceștia sunt nemulțumiți pleacă în primul rând de la faptul că le este teamă de a se expune riscului de a se infecta cu Sars Cov 2.

Un alt motiv este disconfortul creat de procedura în sine în care o clasă întreagă de elevi trebuie să colecteze saliva în fața profesorului, care nu este cadru medical și totodată nu este pregătit de un asemenea exercițiu medical.

Al treilea motiv, mai spun profesorii , este legat de timpul alocat acestei testări care se poate prelungi chiar și dincolo de o oră. Acest lucru va însemna ca atât  dascălii cât și elevii să se prezinte la școală cu oră înaintea începerii cursurilor sau să modifice total orarul, prelungind  ziua de curs cu timpul consumat pe testare.

În consecință Ministerul Educației va trebui probabil să găsească o altă soluție  mai puțin riscantă, cronofagă și mai ales grețoasă!

La toate acestea se adaugă și refuzul unor părinți de a-i lăsa pe copii să accepte testul cu salivă.

(Jurnal)