Pravda: „Polonia și România și-o caută cu lumânarea…ele n-ar supraviețui unui atac”

0
285

Rușii de la ziarul Pravda menționează  că Londra, prin  recunoașterea  legitimității loviturilor ucrainene asupra bazelor militare de pe teritoriul Rusiei, tocmai a justificat și loviturile aeriene rusești asupra lanțurilor logistice din mai multe state NATO care aprovizionează Kievul cu arme.

În același timp jurnaliștii menționează că „Polonia și România sunt primele pe lista celor care o caută cu lumânarea”...

Totodată James Heappey, subsecretar de stat al Forțelor Armate britanice,  declară pentru Radio Times că Ucraina are dreptul legal de a lovi baze militare de pe teritoriul Rusiei pentru a perturba logistica armatei ruse.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova,  spune  că în contextul actual creat, Rusia ar putea efectua lovituri militare asupra unor ținte de pe teritoriul mai multor state NATO care livrează arme regimului de la Kiev, pentru a le perturba logistica militară.

România printre principalele ținte ale rachetelor Kalibr

Și tot  Pravda mai  scrie între altele că ”Furnizorii activi de arme letale pentru regimul nazist de la Kiev sunt: Cehia, Polonia, Slovenia, Turcia, Germania, SUA și că mulți fac acest lucru neoficial, dând exemplul Bulgariei.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov a declarat  că este tot mai  puțin probabil ca negocierile de pace să fie eficiente în cazul în care Kievul va continua să primească arme din alte țări.

România ar putea fi o primă țintă bănuită că ar putea invada  Transnistria pentru a-și salva frații moldoveni de acolo. Polonia este următoarea pe listă –  pentru că ea   servește ca punct de tranzit pentru toate transporturile de arme din țările occidentale către Ucraina. Specialiștii în tactică de rîăzboi susțin că aceste țări nu vor supraviețui unui atac cu rachete Kalibr nici fizic, nici mental și că acesta ar fi într-adevăr un preludiu al celui de-al Treilea Război Mondial, dar aliații SUA ar fi primii care îl vor pierde, deoarece se comportă greșit.

(Sursa: Curs de guvernare)