Așa după cum ați aflat din relatările presei locale, în data de ”13”  august, ce s-a dovedit a fi o zi fatidică,  un tânăr giurgiuvean, Bujan Marius, în vârstă de numai 22 de ani, a fost ucis de către Dincă Florin Marius și de alți 3 indivizi care la acest moment sunt cercetați, spre nemulțumirea unora dintre cetățeni,  în libertate.

Cât adevăr  și câtă fabulație…

După ce în mass media locale a apărut varianta oficială a acestui omor, transmisă printr-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Giurgiu, cotidianul nostru a reușit să afle cum susțin  povestea  reală a morții tânărului giurgiuvean- după cum susțin sursele noastre…

Motivul altercației

Persoana  decedată (Bujan Marius)  cât  și inculpatul  erau amândoi însoțiți  în ziua comiterii crimei. Era  în jurul orelor prânzului, probabil la ora 14.00 când între cei doi  a avut loc o altercație,  în zona CFR, din Municipiul Giurgiu,  în fața unei săli de jocuri.  Motivul altercației, după cum susține partea inculpată, a plecat de la nemulțumirile celor doi în legătură cu traficul de droguri, de etnobotanice, de care cei doi se ocupau de mai multă vreme. În  fapt – conform sursei – conflictul la momentul respectiv a avut loc între Dincă Florin și o persoană ce îl însoțea pe Bujan Marius.

Conflictul  însă a  degenerat. Dincă i-a dat o palmă prietenului său, Bujan, care la rândul său ar fi replicat și el cu o palmă. După acest incident, fiecare a plecat spre o altă destinație. Agresorul, împreună cu prietenii săi au plecat către locuința unuia dintre cei ce îl însoțeau în timp ce Bujan  s-a dus acasă,  i-a povestit tatălui său tot incidentul după care, împreună cu acesta și încă o persoană, au plecat spre domiciliul lui Dincă să își facă dreptate. Dincă însă nu era la domiciliu. El fusese sunat între timp de către soția sa care i-a relatat speriată că la ușa apartamentului lor sunt mai multe persoane care dau cu picioarele în ușă dorind să intre in casă. Femeia era singură cu cei doi copii minori în vârstă de un an, respectiv, doi ani.

Momentul fatal

Dincă,  panicat de relatarea soției sale,  a plecat în viteză, împreună cu prietenii, spre casă. Când a ajuns acolo a constatat că Bujan, tatăl  acestuia și prietenul ce îi însoțea nu mai erau acolo. Mai liniștit Dincă a intrat în locuință cu intenția – așa cum susține sursa –   să servească o cafea. Pentru asta el l-a trimis pe unul dintre prietenii săi să cumpere o pungă de cafea. La un moment dat Dincă și ceilalți l-au auzit pe prietenul lor țipând. Tipetele erau ușor de perceput mai ales că acesta locuia la etajul unu al unui bloc. Ei au constatat că  între timp Marius  Bujan se întorsese alături de tatăl său și celălalt prieten, toți trei alergându-l  pe cel trimis să cumpere cafea.

Pe fondul emoțiilor, a  tensiunilor acumulate, a faptului că Bujan Marius venise la ușa apartamentului său,  provocând panică familiei sale,  Dincă a pus mâna pe un cuțit. Ceilalți doi au luat câte o bătă în mână și au coborât  scările blocului …

Astfel Dincă și Bujan au început să se agreseze, Dincă (inculpatul) având în mână un cuțit,  în timp ce Marius Bujan ( decedatul), un briceag. Ceilalți participanți la altercație se aflau într-un conflict cu tatăl lui Marius Bujan.

La un moment dat  Dincă (inculpatul)  a realizat că l-a tăiat pe Marius Bujan însă nu a realizat că  lovitura este atât de gravă, ea fiind aplicată în zona rinichilor. Victima nu a căzut la pământ așa cum probabil se așteptau cei prezenți.

Unul la Spital,  celălalt la …grătar!

După  consumarea  agresiunii, care a durat probabil un minut sau două,  conform sursei,  autorii incidentului s-au despărțit , împrăștiind în jur o ploaie de  înjurături. Cei doi s-au urcat în mașina lui Marius Bujan, tatăl acestuia și cei ce îl însoțeau au plecat spre Spital pentru ca victima să primească îngrijiri, iar Dincă și prietenii acestuia s-au urcat  la rândul lor în mașina agresorului. Probabil conștienți că  l-au tăiat destul de grav pe ”prietenul” lor și dorind în același timp să aibă o discuție cu acesta pentru a-l convinge să nu se ducă la Poliție, aceștia l-au urmărit pe cel tăiat, îndeaproape, cu intenția, așa cum ne relata sursa, de a ajunge cu victima  la o înțelegere. Cel rănit cât și tatăl acestuia, observând că agresorii îi urmăresc cu mașina,  au crezut că urmăritorii doresc să continue conflictul.  Pentru a scăpa de aceștia Marius Bujan, deși tăiat, a încercat să aplice o stratagemă,  punând brusc o frână.  Mașina agresorului fiind foarte aproape, în urma acestuia, a izbit violent partea din spate a mașinii victimei. După acest nou incident petrecut în trafic, agresorul (Dincă) a realizat că de acum nu mai poate fi vorba de niciun dialog și a renunțat la a mai avea o discuție cu victima. De parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, Dincă Florin Marius a plecat la un prieten acasă, undeva în localitatea Braniștea-Oinacu, pentru a face un grătar, neînțelegând la acel moment gravitatea consecințelor acelui conflict  mai ales că îl văzuse pe Marius Bujan la volanul autoturismului, ceea ce îi dădea siguranța că tăietura nu era gravă. La un moment dat, agresorul s-a întors la  un supermarket de la intrarea în Municipiu, pentru a mai cumpăra câte ceva pentru grătar.

Două ore de așteptare la Urgență…

Între timp victima agresiunii, împreună cu tatăl său au ajuns la Spitalul județean de Urgență Giurgiu. De precizat că Marius Bujan a ajuns singur la spital și că decesul acestuia a survenit la două ore de la prezentarea la cabinetul de primiri urgențe (?) ceea ce ridică unele semne de întrebare asupra momentului în care s-a intervenit asupra rănii lui Marius Bujan. Conform aceleiași surse decesul lui Marius Bujan ar fi survenit la trei minute după ce victima a fost dusă în blocul operator. Iată de ce medicii nici măcar nu au apucat să intervină asupra plăgii. Se pare că decesul a survenit ca urmare a unei insuficiențe cardio-respiratorii, instalate în jurul orei 8 și 36/37 de minute.

Ceilalți trei prieteni ai agresorului, nu au fost arestați, întrucât ei nu au avut nicio legătură cu agresiunea și respectiv cu decesul victimei, aceștia având conflictul doar cu tatăl victimei.

Ancheta se află acum  în plină desfășurare, urmând ca rezultatele acesteia să vi le comunicăm în cotidianul nostru. Mulțumim în același timp surselor care ne-au oferit toate precizările asupra acestui caz, punând capăt, sperăm, zecilor de variante apărute pe rețelele de socializare.

(Jurnal)