Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul  ne-a transmis la redacție un comunicat conform căruia  Jandarmii giurgiuveni au răspuns pozitiv apelului făcut de Centrul de Transfuzie Sanguină Giurgiu.  Ei – se mai spune în comunicat – au participat  marți , 21 august , la campania de donare de sânge “Venim! Donăm! Salvăm”.

Planificată încă din luna iunie când s-a sărbătorit Ziua Internațională a Donatorului de Sânge, acțiunea a avut ca scop ajutorarea persoanelor care au probleme de sănătate și necesită transfuzii sanguine.  

La activitatea de astăzi au participat jandarmi care sunt donatori voluntari încă din anul 2004, dar și jandarmi care au donat sânge pentru prima dată. Ținând cont de impactul pe care îl  are o astfel de iniţiativă, jandarmii au dorit ca prin gestul lor umanitar să determine cât mai multe persoane să ia atitudine şi să conştientizeze faptul că o picătură de sânge poate salva viaţa unui om – se mai spune în același comunicat.

În fiecare an jandarmii giurgiuveni inițiază astfel de acțiuni și sunt alături de semenii lor aflaţi în suferinţă, ultima activitate de acest gen fiind organizată în luna noiembrie 2017.

Astfel de acțiuni se vor desfășura și în perioada următoare.

(Jurnal)