Cu puțin timp în urmă, un copil de doar 12 ani și 9 luni ne cerea ajutorul, trimițându-ne o scrisoare în care își povestea necazul: mama lui refuza să îl mai accepte lângă ea. Mai mult, aceasta – conform celor povestite în scrisoare de copil – voia chiar să îl dea afară din casa în care locuiau, împreună cu tatăl său.

La scurt timp de la publicarea apelului disperat al copilului ce-și dorea mama înapoi, pe adresa redacției a sosit o nouă scrisoare, de această dată cu vești bune, scrisă de același băiat care ne solicitase sprijinul.

Redăm, mai jos, scrisoarea trimisă de puștiul de aproape 13 ani:

„Sunt un copil ce am strigat după mama mea și tu m-ai auzit, mi-ai durerea ce-mi apăsa sufletul și nu știam cum să îi aduc înapoi pe ambii părinți, pe care îi iubesc, îi respect ca pe Dumnezeul meu.

Ei au văzut și au simțit cât sunt de afectat de neînțelegerile dintre ei. Au înțeles că au obligația  de a veghea la creșterea și educația mea.

Știam că mama mea este o ființă greu încercată de viață, care a muncit foarte mult să mă crească singură până a venit tatăl meu lângă noi, când eu aveam 5 ani, și știe că noi, amândoi, o iubim foarte mult.

Mulțumesc DGASPC pentru dovada de înțelegere cât și doamnei Psiholog din cadrul instituției pentru ajutorul dat familiei mele.

Nu închei până nu mulțumesc părinților mei că au redevenit ce-mi doream, adică părinții de care aveam nevoie. Iartă-ne mamă (pot să spun că sunt bărbat cât m-a încercat viața) că am fost 2 bărbați care te-au dezamăgit, cu cuvinte urâte la adresa ta.

Știu că ai fost o mamă bună, o colegă bună, o prietenă bună, o familistă convinsă, așa cum tu îmi spuneai că trebuie lăsat de la Dumnezeu.

Vă mulțumesc, domnule ziar, că merg la școală fericit ca orice copil, cu ambii părinți lângă el.

Copii, iubiți-vă părinții, iar voi părinți iubiți-vă copiii. Un copil nu se poate rupe în două părți egale nicodată.

Așa să ajute bunul Dumnezeu toți copiii și părinții din această lume ce influențează negativ sufletele oamenilor”.

Iată că, atunci când există înțelegere, există și căi de mijloc, iar situațiile ce par de nerezolvat, își pot găsi soluții. Publicația noastră va continua să militeze pentru astfel de rezolvări de situații, așa cum am făcut-o și până acum.

(Jurnal)