dsc02379Deşi a trecut numai o săptămână de la deschiderea noului an şcolar extracurricular la Centrul Cultural ”Ion Vinea” din Giurgiu, iată că deja au apărut şi primele premii obţinute de elevii instituţiei, la nivel internaţional.

Este vorba despre două dintre elevele clasei de canto – muzică uşoară – Alexia Briana Lomotă (13 ani) şi Carina Neagu (10 ani) – coordonate de prof. Carmen Mihaela Peţanca, care au reprezentat oraşul nostru la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Pop ”Portativul cu steluţe”, desfăşurat în data de 8 octombrie, în oraşul Râşnov (judeţul Braşov). Talentatele artiste giurgiuvence au reuşit să obţină locul II la această competiţie, despre care managerul Centrului, prof. Virgil Peţanca ne-a declarat că a fost una foarte dură, din pricina numărului mare de participanţi: Au fost 85 de copii care s-au înscris, atât din ţară, cât şi din străinătate, fiind un Festival – ”maraton”, care a început la ora 10 dimineaţa şi s-a încheiat a doua zi puţin peste miezul nopţii. Concurenţa a fost, aşadar, foarte mare, de aceea juriul, format de altfel din nume sonore de pe scena muzicii uşoare româneşti (cum ar fi: soliştii Aurelian Temişan şi Daniel Iordăchioaie, şi compozitorul Mihai Alexandru) a trebuit să fie foarte atent în selectarea premianţilor. S-a dovedit însă a fi un start bucuros pentru noi, le felicităm pe tinerele noastre talente şi le urăm mult succes în continuare!, ne-a mai spus prof. Virgil Peţanca.

Le transmitem şi noi sincere felicitări micuţelor artiste, să aibă parte de cât mai multe reprezentaţii de succes pe viitor şi, nu în ultimul rând, le mulţumim pentru că ne reprezintă judeţul la un nivel atât de înalt şi de pretenţios, făcându-ne să ne simţim mândri că suntem giurgiuveni!

Precizăm că cele două eleve ale Centrului vor participa în data de 15 – 16 octombrie la un alt Festival Internaţional, de data aceasta la Ruse, la categoria muzică uşoară – interpretare vocală, despre care vă invităm să citiţi în săptămânalul nostru de vineri, 21 octombrie.

Teodora Nicolau

 

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.