Peste aproximativ două săptămâni, mai exact pe data de 14 iunie, comuna Vedea va găzdui etapa judeţeană a concursului formaţiunilor de pompieri voluntari.

Anul trecut, după cum ne spunea primarul comunei, Marin Bălan, echipajul din Vedea a câştigat, victorie care i-a permis, apoi, să participe la etapa zonală şi la cea naţională, de unde s-a întors cu rezultate excelente.

„Am speranţa că şi anul acesta vom câştiga etapa judeţeană, chiar dacă, între timp, componenţa serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă de la noi din comună s-a schimbat. Unii, mai vârstnici, s-au retras, pentru a lăsa loc celor tineri. Nu ne-am definitivat încă echipa care va participa la competiţia din data de 14 iunie, dar toţi membrii serviciului se antrenează intens. Din fericire, nu am avut, în ultima vreme, situaţii de urgenţă care să impună intervenţia oamenilor noştri, dar sunt sigur că, în cazul în care va fi nevoie, se vor descurca de minune”, ne mai spunea, cu mândrie în glas, primarul Bălan.

La etapa de la jumătatea lunii iunie vor participa echipaje ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din tot judeţul, favoriţi fiind, aşa cum am precizat anterior, cei din Vedea, dar lupta se va da cu echipa de la Schela Roata, aşa cum s-a întâmplat, de altfel, în ultimii ani.

(Jurnal)