Cu doar o zi înainte de Ziua Internaţională a Copilului, 1 iunie, elevii clasei a treia de la Şcoala cu clasele I – VIII nr. 1 „Sf. Gheorghe” din municipiul nostru, îndrumaţi de învăţător Niculina Cristea, au sărbătorit aşa cum se cuvine ziua lor.

Au început cu un mic târg al jucăriilor, organizat chiar la ei în şcoală, târg în cadrul căruia au cumpărat, dar au şi donat jucării.

„Sunt copii care nu sunt la fel de norocoşi ca noi, care nu au parte de jucăriile pe care şi le doresc”, ne-au mărturisit cei mici, într-un glas.

Apoi, surprizele pregătite pentru ei s-au ţinut lanţ.

Mai întâi, o vizită în Parcul Alei, unde prichindeii au cântat, au dansat şi au spus poezii dedicate lor, celor mici.

A urmat, apoi, o incursiune în lumea poliţiei de frontieră, deoarece, exact când elevii conduşi de învăţătoarea lor se aflau la locul de joacă din parc, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a organizat o acţiune de tipul „uşi deschise”, special pentru cei mici. Copiii au fost încântaţi de ceea ce au aflat de la poliţiştii de frontieră, dar şi de dotarea prezentată. La loc de cinste în preferinţele elevilor de la Şcoala nr. 1 au fost câinii utilitari Abi (o femelă ciobănesc german, în vârstă de 1 an, aflată încă în antrenamente) şi Bella (o femelă labrador, în vârstă de 7 ani, specializată pe detectare droguri, şi care se…pregăteşte de pensionare, anul viitor). Însă, de departe, cel mai mult le-a plăcut…îngheţata oferită de poliţiştii de frontieră fiecărui copil care a trecut prin poarta către „Lumea copiilor” organizată de ei.

Ziua celor mici s-a încheiat cu pizza şi suc la una dintre terasele din municipiul nostru.

(JGR)