Pompierii și salvatorii SMURD la datorie, în perioada Sărbătorilor Pascale

0
143

Aproximativ 300 de pompieri și salvatori SMURD vor fi la datorie, în județul Giurgiu, în perioada Sărbătorilor Pascale. Misiunea acestora este de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni pentru acordarea primului ajutor medical.

Zilnic, echipajele de pompieri vor fi pregătite să acționeze pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor sau a animalelor din medii ostile vieții, în situația în care se vor înregistra astfel de cazuri.

În Noaptea de Înviere, autospeciale de stingere cu apă și spumă vor fi dispuse la Catedrala “Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Giurgiu, la Mănăstirea Comana, la Mănăstirea “Buna Vestire” din Malu Spart și la Biserica “Sfântul Nicolae” din Drăgănescu.

De asemenea, autospeciale de primă intervenție și comandă se vor afla la Mănăstirea “Sfântul Ioan Rusul” din Slobozia și la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Bolintin Vale.

Inspectorii de prevenire vor desfășura activități de supraveghere a respectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor la biserici din județul Giurgiu”.

(Jurnal)