”Polițiștii din Punctul de Frontieră Giurgiu, printre cei ce au făcut cele mai importante capturi de țigări contrafacute, în 2022!!”  

0
578

România se află pe al patrulea loc între statele membre UE, ca volum al țigaretelor de contrabandă, contrafăcute, și pe primul loc în Europa de Est.  Românii consumă circa 6% din totalul                ț­igaretelor de contrabandă din UE, o parte din acestea, contrabandiștii încercând să le introducă în țară prin Frontiera de la Giurgiu.

Traficul ilicit de țigări prejudiciază anual statul român cu aproximativ 2 miliarde de lei!!

În 2022, 1 din 4 țigări ilegale consumate de români era contrafăcută, acesta reprezentând cel mai ridicat nivel al țigărilor contrafăcute în piața ilicită din ultimii 10 ani.

Din totalul cantităților capturate de autorități în anul 2022, circa un sfert au fost identificate ca fiind contrafăcute, capturile cele mai importante de astfel de produse fiind realizate în Contanța, Vâlcea și Giurgiu.

Datele despre evoluția capturilor de țigarete de pe teritoriul României sunt centralizate în timp real pe platforma www.stopcontrabanda.ro, o inițiativă BAT care are scopul de a susține eforturile autorităților, prin centralizarea capturilor din intreaga țară, dar și de a informa consumatorii cu privire la efectele contrabandei cu țigări asupra societății.

Campania este desfășurată în parteneriat cu Poliția Română, Poliția de Frontieră Română, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Autoritatea Vamală Română. Campania „Stop contrabanda” a fost lansată de BAT în 2017, pentru a crea un punct unic de informare cu privire la contrabanda cu țigări.

Mai mult de 21.8% din țigările găsite la consumatori în momentul interviurilor , din cercetarea de piață Novel Research 2022, au fost contrafăcute, înregistrând cel mai mare nivel al țigărilor contrafăcute în piața ilicită din ultimii 10 ani.

(Jurnal)