Polițiștii de frontieră și Comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, peste 49 de tone deşeuri de pilitură de oţel!

0
281

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, nereguli privind transferul a peste 49 de tone deşeuri de pilitură de oţel.

În data de 31 octombrie, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, două mijloace de transport conduse de doi cetățeni bulgari, în vârstă de 39 respectiv 55 de ani.

Şoferii transportau, conform documentelor prezentate, deşeuri de pilitură de oțel, încărcate din Bulgaria şi erau destinate unei societăţi din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi,  polițiștii de frontieră giurgiuveni au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijloacele de transport se afla cantitatea totală de 49.340 kilograme deșeuri de pilitură de oțel.

          Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că ambele transporturi nu erau înregistrate în Registrul ROAFM- Registrul de înregistrare a deşeurilor introduse în România, în scopul valorificării.

         În consecință, autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.

(Jurnal)