Polițistă, tânără, infiltrată într-o rețea de trafic de persoane. A absolvit facultatea de psihologie și a lucrat într-un DGASPC (păstrez anonimatul din motive lesne de înțeles). Se decide să dea examen la Academia de poliție, ia examenul, absolvă și e angajată în sistem, hotărâtă să se dedice destructurării traficului de minore.

Infiltrată între traficanți, deconspiră o întreagă rețea la nivelul județului unde lucra. Fix în ziua în care îi oferă pe tavă pe capii rețelei, la câteva ore, acasă fiind,aude alarma mașinii. Se uită pe geam. Pe mașină – o coroană funerară. În cutia poștală, mesaj: Renunță acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău.

Doar câteva persoane știau că e infiltrată. Extrem de puține. La fel de puține știau unde locuiește. Și totuși, la câteva ore după ce respectivii sunt reținuți, este amenințată. A renunțat și s-a retras. Și-a dat seama că nu de traficanți trebuie să se ferească, ci chiar de unii colegi. Am ascultat și am tăcut. Dar las aici încă o mărturie despre ceea ce nu vrem să vedem”, scria, pe contul său de socializare, Adriana Săftoiu.

Cazul a fost prezentat de Mircea Badea, la Antena 3, în seara de 6 august. 

(Jurnal)